TGF İsmail Sivri ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

TGF İsmail Sivri ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2012 13:09

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen TGF İsmail Sivri Gazetecilik Yarışması'nda dereceye girenler, Ankara'da düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Haberin Devamı

Türkiye'nin dört bir yanından 135 gazetecinin 187 eserle katıldığı TGF İsmail Sivri Gazetecilik Yarışması'nda 9 dalda 14 gazeteci ödül aldı. Türkiye Gazeteciler Federasyonu 7. Olağan Genel Kurulu öncesi düzenlenen ödül törenine, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, TGF yönetim kurulu üyeleri, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay, İsmail Sivri'nin oğlu Talat Sivri, kızı Hikmet Gökmen, TGF'ye üye basın meslek örgütü başkanları ve çok sayıda gazeteci katıldı.

TGF Genel Başkanı Atilla Sertel, bu yıl birincisi düzenlenen Türkiye Gazeteciler Federasyonu İsmail Sivri Gazetecilik Yarışması'na katılımdaki ilgiden memnun olduklarını dile getirdi. Sertel, “İsmail Sivri iyi bir gazeteci olduğu kadar tam bir gönül adamıydı. Hem İzmir hem de Anadolu'daki gazeteciler için örnek çalışmalar yaptı. Uzun dönem İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı görevinde bulunan Onursal Başkanımız, Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun da kurucu başkanlığını yaptı. Federasyonun kuruluşuyla Anadolu medyasının sorunlarını en üst düzeyde konuştu çözümlere kavuşturdu. TGF Yönetim Kurulu olarak, kurucu başkanımız adına bu yıl ilkini düzenlediğimiz yarışma bundan böyle geleneksel hale gelecek ve onun medya ile gazeteciler için yaptığı mücadeleler her zaman saygı ve sevgiyle anılacaktır” dedi.

Haberin Devamı

ATALAY: TGF ANADOLU'YU BİRLEŞTİRİYOR
Törende söz alan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay da Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun bütün Anadolu'yu bir araya getiren bir kurum olduğunu belirterek, “TGF tarafından Türk basınının değerli bir ismi İsmail Sivri adına düzenlenen yarışma ve onun adının yaşatılması çok önemli. TGF'yi kutluyorum. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Anadolu'nun dört bir yanında yaptığı etkinliklerle hem birleştirici bir görev görüyor hem de illerin tanıtımına katkı sağlıyor. İstanbul'dan Zap suyuna ağıt yakmanın anlamı yok. Bu açıdan TGF her ile giderek, illerdeki gazetecilerin sorunlarını yakından görüyor, çözüme katkı sunuyor. TGF'yi kutluyorum” diye konuştu.
Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay da, vefa ve hatırlanmanın önemine dikkat çekerek, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetimi'ne İsmail Sivri'yi böylesine güzel bir törenle andıkları için teşekkür etti.

Haberin Devamı

JÜRİ ÜYELERİ
Yarışmanın jürisi; TGF Genel Başkanı Atilla Sertel, TGF Genel Başkan Vekili Yılmaz Karaca, TGF Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dim, TGF Genel Sekreteri Merih Ak, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti ve TGF Yüksek İstişare Konsey Başkanı Sezai Matur, Anadolu Spor Gazeteciler Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Milliyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Hamdi Türkmen, Gazeteci-Yazar Erdal İzgi'den oluştu.
Konuşmaların ardından Türkiye Gazeteciler Federasyonu İsmail Sivri Gazetecilik Yarışması'nda dereceye girenlerin ödülleri verildi.
TGF İsmail Sivri Gazetecilik Yarışması Büyük Jürisi oy birliğiyle, Milliyet Gazetesi Yazarı Hasan Pulur'a “İsmail Sivri Meslek Onur Ödülü” verdi. Hasan Pulur'un ödülünü Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, TGF Genel Başkanı Atilla Sertel'in elinden aldı.

Haberin Devamı

2011 Türkiye Gazeteciler Federasyonu İsmail Sivri Gazetecilik ödülünü kazananlar şöyle:
İSMAİL SİVRİ MESLEK ONUR ÖDÜLÜ:
HASAN PULUR : Gazeteci-Yazar

TGF İSMAİL SİVRİ GAZETECİLİK YARIŞMASI ÖDÜL KAZANANLAR:
HABER ÖDÜLÜ: Ahmet Yukuş -Haber Türk Gazetesi Diyarbakır (Töre, DNA Dinlemedi)
JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ: Mahmut Acaröz -Balıkesir Yeni Haber Gazetesi (8 yılda 45 bin kilometre yol yaptı, SBS’de birinci oldu)
GÜNCEL YAZILAR ÖDÜLÜ: İbrahim Bursalı -Bursa Anadolu Bayram Gazetesi (Yargı Kararıyla Demokrasi)
ARAŞTIRMA-İNCELEME ÖDÜLÜ: Yıldız Çelik -Cumhuriyet Gazetesi (Bereketli Hilalin Suriyesi'nde Hıristiyanlar)
RÖPORTAJ ÖDÜLÜ: Banu Şen - (Hürriyet Gazetesi), Milliyet Gazetesi'ndeki Karşınızda Köyün İhsan Halası röportajı
MANSİYON: Selma Kara -Kayseri Anadolu Haber Gazetesi (Bir Dersim Tanıklığı Hökümat Teslim)
FOTOĞRAF ÖDÜLÜ: Kenan Gürbüz -Anadolu Ajansı Muğla (Ateş Savaşçıları)
MANSİYON: Arif Aslan -Batman Çağdaş Gazetesi (Çevik Kuvvet ile Sivil Polisin “Cop” Kapışması
SAYFA DÜZENİ ÖDÜLÜ: Emine Çiftçi -Eskişehir Son Haber Gazetesi
SPOR HABERİ ÖDÜLÜ: Ergin Karataş - (DHA İzmir), Hürriyet Ege'deki Kardeşlik Kurtardı haberi
RADYO - TV HABER ÖDÜLÜ: Fatih Turan -DHA Trabzon (Hopa'daki AK Parti Mitingi'nde Olaylar)
MANSİYON: Emin Bal -DHA Şırnak (Savaş Uçakları Sivilleri Vurdu)
RADYO - TV PROGRAM ÖDÜLÜ: Meryem Özen Firik-Celal Çevirgen TRT (Haber Kameramanı)
MANSİYON: Fatih Mehmet İlyasoğlu SKY Türk (Çağatay Yolda)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!