"Bir sporcunun en büyük hayali olimpiyat olmalı"

Güncelleme Tarihi:

Bir sporcunun en büyük hayali olimpiyat olmalı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2012 11:29

Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü ve eski milli cimnastikçi Suat Çelen, Türkiye Cimnastik Federasyonu başkanlığına adaylığını açıkladı.

Çelen, kasım ayında yapılacak federasyon başkanlığına aday olduğunu, amacının kendisinin elde edemediği olimpiyat madalyasını Türk sporcuların kazanmasını sağlamak olduğunu anlattı.

Türkiye'de cimnastiğin geliştiğini vurgulayan Çelen, “Türkiye büyüdükçe diğer illerden de büyük başarılar gelmeye başladı. Akdeniz Oyunları'na talip olduk. Türkiye, bundan sonra olimpiyat madalyasını kovalamalı diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Türk sporcuların güçlü ve zayıf yönlerinin iyi analiz edilmesi gerektiğine dikkati çeken Çelen, “Cimnastik branşını yapan il ve sporcu sayısını arttırmamız gerekiyor. Birçok ilde bu branşın yapılması gerekiyor. Birçok projemiz var, cimnastik ailesinin hayallerini gerçekleştirmek için uğraşacağız çünkü bu işin sporculuğunu, antrenörlüğünü, il müdürlüğünü, kulüp başkanlığını, kulüp yöneticiliğini yaptık. Şimdi de federasyon başkanlığına talibiz” dedi.

“Bir sporcunun en büyük hayali olimpiyat olmalı”

“Bir sporcunun en büyük hayali olimpiyat olmalı” diyen Çelen, milli cimnastikçi Göksu Üçtaş'ın olimpiyatların kapısını araladığını anımsattı.

Milli eğitimde cimnastiği seçmeli ders olarak ilköğretim okullarına koymak gerektiğine dikkati çeken Çelen, kendisinin de 9 yaşında cimnastiğe başladığını, spor hayatı boyunca Türkiye'yi 110 kez yurt dışında temsil ettiğini bildirdi.
Akdeniz Oyunları, Dünya ve Avrupa, Balkan Gençler ve Balkan Büyükler şampiyonlukları bulunduğunu hatırlatan Çelen, “5 yıl üst üste şampiyon oldum. Bu süreçte Türkiye'nin en iyi sporcusu seçildim. Birçok gazetede basın birliği ödülleri aldım” ifadelerini kullandı.

1990 yılındaki Okullar Özel Şampiyonası'nda kendi adına yaptığı hareketle dünya literatürüne “Çelen hareketi” olarak geçtiğini hatırlatan Çelen, “2000 yılında yaptığım bir hareketle daha ikinci kez Çelen hareketi olarak dünya kitabına girdik. Bunu Fransız Kuşeral'la beraber yaptık” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!