Bu da üç küçüğün ruhuna tecavüz

Güncelleme Tarihi:

Bu da üç küçüğün ruhuna tecavüz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2012 00:00

Sakarya'nın Hendek ilçesinde, tecavüz mağduru 13 yaşındaki Ö.D.’nin ilköğretim öğrencisi 3 kardeşi, iddiaya göre, “diğer velilerin istemediği” iddiasıyla, nakledildikleri okula alınmadı.

Haberin Devamı

İlköğretim öğrencisi Ö.D., Mart’ta tecavüze uğradığı için intihara kalkıştı. Bunun üzerine ailesi, tecavüzle suçlanan sanıkların yakınları da aynı okulda olduğu için, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de görüşünü alarak, 6’ncı sınıf öğrencisi kızları G.D. (12) ile kardeşleri 4’üncü sınıf öğrencisi G.D. (10) ve 1’inci sınıf öğrencisi S.D.’nin (7) başka bir okula naklini istedi.

Vali küplere bindi

İkisi kız 3 kardeş, kayıt işlemlerinin ardından formalarını giyip önceki gün okula gitti. Ancak, iddiaya göre, “Sizi aileler istemiyor” diyen Okul Müdürü, kardeşleri içeri almadı. Baba F.D.’nin girişimi de sonuçsuz kaldı. Ne yapacağını şaşıran baba F.D., “Çocuklarımın günahı ne? Çocuklarımı nerede okutayım” diye tepki göstererek şikâyette bulundu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlatırken, olayın intikal ettirildiği Sakarya Valisi Mustafa Büyük de, “Böyle bir şey olamaz. Gereken incelemeyi yaparız” dedi. Sakarya Vali Yardımcısı Faruk Bekarlar da, bu konuda müfettiş görevlendireceklerini belirtti. Suçlanan okul müdürü ise devlet memuru olduğunu, açıklama yapmayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Pazartesi başlıyorlar

Hendek Kaymakamlığı, ablaları tecavüz mağduru olduğu için Ziya Gökalp İlköğretim Okulu’na alınmadığı öne sürülen 3 kardeşin pazartesiden itibaren okullarına devam edeceklerini bildirdi. Açıklamada Okul Müdürü Özcan Arslan hakkında soruşturma açıldığı, Valilikten de müfettiş istendiği belirtildi.

Ö.D.’nin, 4 kişinin tecavüzüne uğradığına ilişkin iddiaları üzerine 22 yaşındaki M.A., 19 yaşındaki O.S., 19 yaşındaki C.B. ve 17 yaşındaki E.S. tutuklanmış, O.S. ile M.A. 1 hafta sonra tahliye edilince Ö.D. intihara kalkışmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!