Sonbaharda mutlu olma kılavuzu

Güncelleme Tarihi:

Sonbaharda mutlu olma kılavuzu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2012 00:00

Yaz bitti diye depresyona girmeyin. Hayatımıza renk geliyor. İşte zihninize, evinize, kentinize ruh katacak öneriler.

Haberin Devamı

Pek yakında

Deniz İNCEOĞLU

007’nin sadakati sınanıyor

SKYFALL
Gelmiş geçmiş en uzun soluklu film serisi ‘James Bond’un 23. macerası ‘Skyfall’, 2 Kasım’da vizyonda. Sam Mendes’in bir bölümünü Adana’da çektiği filmin başrollerinde Daniel Craig, Javier Bardem, Ralph Fiennes, Naomie Harris var.

AŞKIN ÖMRÜ 3 YILDIR
Filmin yönetmeni Frederic Beigbeder, aynı isimli kitabın da yazarı. Oyuncularsa Louise Bourgoin, Gaspard Proust ve Jonathan Lambert. Edebiyat eleştirmeni Marc Marronier’in karısı kendisini terk ettikten sonra yaşadıklarını konu alıyor. Film vizyonda.

BULUT ATLASI
‘Bulut Atlası’, farklı hayatların birbirini nasıl etkilediği üzerine. Tom Tykwer, Andy Wachowski ve Lana Wachowski’nin çektiği ve 26 Ekim’de vizyona girecek filmde Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant ve Hugo Weaving rol alıyor.

Haberin Devamı

ROMA’YA SEVGİLERLE
Ünlü yönetmen Woody Allen, bu kez Roma’da. Gelecek hafta vizyona girecek olan ve Penelope Cruz ile Alec Baldwin’in rol aldığı ‘Roma’ya Sevgilerle’ ezelden beri devam eden aşk arayışını farklı şekillerde anlatıyor.

SUÇ ÇETESİ
Ruben Fleischer’in yönetip Josh Brolin, Ryan Gosling, Sean Penn ile Nick Nolte’un oynadığı ‘Suç Çetesi’,
5 Ekim’de vizyonda. Los Angeles Polis Departmanı’nın Brooklyn’li mafya babası Mickey Cohen’le mücadelesi anlatılıyor.

UZUN HİKAYE
Osman Sınav’ın yönettiği, Kenan İmirzalıoğlu’nun oynadığı ‘Uzun Hikaye’, 12 Ekim’de vizyonda. ‘Sen nerelisin’ sorusuna ‘Sevda köylüyüm’ yanıtı veren insanların adalet mücadelesini anlatıyor.

Tiyatro sezonu açılıyor

Haziranda yaz tatiline giren tiyatrolar eylül ayıyla birlikte perdelerini açıyor. İşte sezonun merakla beklenen 10  oyunu

Deniz İNCEOĞLU

- Çağdaş bir Bonnie ve Clyde masalı: Dot Tiyatrosu’nun yeni oyunu ‘Sarı Ay’ adeta çağdaş bir ‘Bonnie ve Clyde’ masalı. Gizem Erdem, İbrahim Selim, Kaan Turgut’un rol aldığı eseri 26 Eylül’den itibaren izleyebilirsiniz. (212) 232 48 28.
- Haluk Bilginer ve Zerrin Tekindor’u kaçırmayın: Oyun Atölyesi’nden mutlaka görülmesi gereken oyun: ‘Antonius ve Kleopatra’. Haluk Bilginer’i Antonius, Zerrin Tekindor’u ise Kleopatra rolünde izleyebilirsiniz. 25 Ekim’de. (216) 345 39 39.
- Şehirde haramiler var: İstanbul Şehir Tiyatroları’nın bu sezonki yeni oyunlarından biri de Can Doğan’ın yazıp yönettiği çocuk oyunu ‘Ali Baba ve Kırk Haramiler’. 13 Ekim’de Ümraniye Sahnesi’nde. Biletler satışa çıktı. www.ibst.gov.tr.
- Hasibe Eren başrolde: Sıfırnoktaiki ekibi adını değiştirdi. Artık onlara İkincikat diyeceğiz. Yeni sezonda Sami Berat Marçalı’nın yazıp yönettiği,   ‘Yalnızlar Kulübü’nü sahnelemeye başladılar. Başrolde Hasibe Eren var. 28-29 Eylül’de. (212) 292 32 47.
- Güzel İzmir’de neler oluyor: Tiyatro Pera’nın bu sezon beklenen oyunlarından biri, Nesrin Kazankaya’nın yazıp yönettiği ‘Ah Smyrna’m Güzel İzmir’im’. Mübadele’yi konu alıyor. 11-13-14 Ekim’de izlenebilir. (212) 245 44 60.
- Hem yemek yiyin hem oyun izleyin: Metin Zakoğlu Tiyatrosu bu sezonki oyunu ‘Aşk Dönümü’nde aşkla ilgili pek çok soruya yanıt aranıyor. 3-6-13 Ekim’de izlerken güzel bir mönü seçebilirsiniz. (216) 467 33 32.
- Plaza yaşamı sahnede: İstanbul’un genç ama çok konuşulan ekiplerinden TiyatroHâl’de sezonu 24 Eylül’de ‘Yaka Beyaz’la açılıyor. Bir plaza çalışanının mahreminden taşralı ve şehirli olma kavramlarını sorgulayan eseri, Özer Arslan yazıp yönetti. 1-8-22 Ekim’de de izlenebilir. (212) 274 74 78.

Haberin Devamı

Güz ayracı  (KİTAP)

EDEBİ ESERLER

Çağlayan ÇEVİK

/images/100/0x0/55eaa2b2f018fbb8f88cedc2

1- Çıplak Deniz, Çıplak Ada... / Yaşar Kemal / YKY (Roman)
Büyük ustanın ‘Bir Ada Hikâyesi’ adını taşıyan dörtlemesinin son kitabını 10 yıldır bekliyorduk.
2- Akra’da Bulunmuş Elyazması / Paulo Coelho / Can Yayınları (Roman)
Paulo Coelho’nun Ağustos 2012 tarihinde yayımlanan son kitabı. Kitap Portekizce yayınının hemen sonrasında Türkçe yayımlanıyor.
3- Gönül Meselesi / Tuna Kiremitçi / Kırmızı Kedi Yayınları (Roman)
Yıl ortasında Kırmızı Kedi Yayınları’na transfer olan Tuna Kiremitçi yine aşk makamından seslenecek okurlarına.
4- Fang Ailesi / Kevin Wilson / Domingo Kitap (Roman)
Kevin Wilson’ın romanı; Time, Esquire, Amazon, Barnes and Nobles, People, Kirkus ve Booklist tarafından 2011’in en iyi 10 kitabı listelerine
dahil edildi.
5- Grinin Elli Tonu 2-3. Ciltler / E.L. James / Pegasus Yayınları (Roman)
Tüm dünyada yılın en çok tartışılan, hakkında konuşulan kitabı. ‘Yetişkinler için’ olduğunu artık belirtelim.

EDEBİYAT DIŞI

Haberin Devamı

1- Cumhuriyetin İlk Yüzyılı / İlber Ortaylı / Timaş Yayınları
2- Artık Ruhunu da Besle / Dr. Ender Saraç / Hayy Kitap
3- Batı Edebiyatı, Tarihi ve Kültüründe Hürrem Sultan / Derleyen: Galina Yermolenko  / Koç Üniversitesi Yayınları
4- İstanbul Boğazı Florası St. Joseph Lisesi Tarihi Bitki Koleksiyonu / Mehmet Sakınç / Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
5- Sinan Çağı - Osmanlı İmparatorluğu’nda Mimarî Kültür / Gülru Necipoğlu / İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları

Hazan dekoru

Mevsimsel değişiklikler günlük hayatımızda olduğu kadar evlerde de etkisini gösteriyor. Sezonun dekorasyon modasına göz atmaya ne dersiniz?

Günseli BÜYÜKSAĞİŞ / Evim dergisi

DOĞANIN RENKLERİ EVE GİRİYOR

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eaa2b2f018fbb8f88cedc4

Doğanın ritmini evlere taşıyoruz. Toprak tonları, okyanus mavileri ve kuzeyin ışıkları yaşam alanlarında duvarları süslüyor. Mavinin derinliğini banyo, mutfak ve koridorlarda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu sezon iç mekanlarda iş dünyasının ciddi renkleri de boy gösteriyor. Bu renkler özellikle home-ofis ve çalışma odaları için ideal. Gökkuşağının parlak renklerini de genç odaları, banyo ve koridorlarınızda uygulayabilirsiniz.

SULUBOYA DESENLİ KUMAŞLAR

Sezonun trendlerinde maskülen ancak hatları ve oranları yumuşak kumaşlar ön plana çıkıyor. Jakar, kadife velur, yılan ve timsah derisi, tweed, ağır saten gibi kumaşların yanı sıra pamuklu ve keten gibi doğal kumaşlar tercih ediliyor. Modern yaşam alanları içinse neşeli pastel tonlar var. Resim gibi suluboya çiçek desenleri bu tarz kumaşların gözdesi.

Haberin Devamı

GİTTİKÇE SADELEŞİYORUZ

Gözü yormayan, stres atmayı sağlayan ve huzur veren ortamlar yaratmak için minimalist, sade çizgiler ve doğal ürünler yeni sezonda daha da ön plana çıkıyor. Ahşap mobilyaların hakimiyeti bu sonbaharda da sürüyor. Ahşabın metalle birleşimine de sıkça rastlıyoruz. Koltuk ve kanepelerdeyse rahatlık ön planda. Özellikle büyük yaşam alanlarına sahip olanlar için L kanepeler ideal bir seçim. Yüzde 100 doğallık yatak odasında kendisini gösteriyor. Thonet başlıklı masif mobilyalar, heykelsi aydınlatmalar ve koton el işi dokumalar kullanarak doğallığı vurgu yapmak mümkün.

AHŞAP YİNE 1 NUMARA

Aksesuvarlarda Bakır ve pirinç aksesuvarlar da adeta ikinci baharlarını yaşıyor. Doğallığı sevenler içinse ahşap her zaman olduğu gibi bir numara.

Ev çiçekleri

Evinizi biraz renklendirip güzel kokmasını sağlamak istiyorsanız, kapalı alanları seven bu çiçekler tam size göre

Deniz İNCEOĞLU

Nemli toprak seviyor
ÇUHA
200’den fazla çeşidi olan çuha çiçeğinin ekiminde bahçe toprağına kil ve yer kömürü eklenir. Yarı gölge seven çuhalar, doğrudan güneş ışığına bırakılmamalı. Toprağı her zaman nemli kalmalı.

/images/100/0x0/55eaa2b2f018fbb8f88cedc6

Soğuk olunca üşüyor
ÇANTA
Keseye benzeyen formuyla, sarı ya da kırmızı üzerine noktalı olan çanta çiçeği, doğrudan güneş ışığından hoşlanmaz. Az sulanmalı. Durduğu yerin sıcaklığı 12 derecenin altında olmamalı.

Goncalısı makbul
AÇELYA
Küçük bir kökten bile bol bol çiçek açan Açelya, suyu çok sever. Haftada bir kez yapraklarına da su püskürtülmeli. Yarı gölge alanları seven bitkiyi satın alırken üzerinde goncalar bulunmasına özen gösterin.

Hiç seçici değil
KIŞ ORTANCASI (BERGENYA)
Kışın beyaz, pembe ya da kırmızı çiçekler açar. Toprak açısından seçici olmayan bir bitki. Diğer kış bitkileri gibi o da doğrudan güneş ışığını sevmez. Toprağını kuru bırakmamak önemli.

Az su verilmeli
YAPRAK GÜZELİ BEGONYA
Adından da anlaşılacağı üzere çiçeğiyle değil rengarenk yapraklarıyla dikkat çeker. Yaz aylarında suyu ve nemli ortamı çok sevse de kışın az su verilmelidir. Doğrudan güneş ışığından kaçınılmalı.

Çok çeşidi var
MENEKŞE Evlerin vazgeçilmezi menekşe, pek çok farklı çiçek rengine sahiptir. Doğrudan güneş ışığını sevmez. Fazla soğuk ve sıcak, yapraklarına zarar verir. Soğuktan korunmalı,  susuz kalmamasına özen gösterilmeli.

Beş metre uzuyor
MUM ÇİÇEĞİ
Boyu beş metreye kadar uzayabilen bitkiye rahat tırmanabilmesi için ip ya da telle destek verilmeli. Özellikle akşam saatlerinde yaydığı koku çok güzeldir. Çok fazla sulamamak önemli.

Bakımı zor
ORKİDE Narin olduğundan bakımı zor çiçeklerden biri. Doğrudan güneş ışığı sevmediğinden aydınlık noktalara konulmalı. Kış aylarında çok fazla sulanmamalı ve verilen su, oda sıcaklığında olmalı.

Oya gibi süslü
AŞK MERDİVENİ
Kenarları oya gibi süslü ince yapraklardan oluşur. Bir metreye kadar uzayabilen bitki, yarı gölge olan noktalarda bakılmalı. Toprağı sürekli ıslak kalırsa çürüyebilir. Bu yüzden az sulanmalı.

Sonbaharın en büyük partisi
SENSATION İSTANBUL

Savaş ÖZBEY

‘Günümüzün Woodstock’ı diyen de var, ‘Avrupa’nın en büyük apaçi buluşması’ diyen de. Amsterdam çıkışlı elektronik müzik partisi Sensation White İstanbul’a geliyor. 13 Ekim’de 17 bin 500 kişi baştan aşağı beyaz giyinip Ataköy Atletizm Arena’da sabaha kadar dans edecek.  Organizatör Ekim Alptekin’e ‘büyük beyaz’ hakkında merak edilenleri sordum.

/images/100/0x0/55eaa2b2f018fbb8f88cedc8

- Avrupa’daki 95. Sensation partisi. İstanbul için niçin bu kadar beklendi?
- Avrupalı Sensation, bu yıl itibariyle ABD ve Asya’ya da açılma kararı aldı. Bu kapsamda 13 Ekim’de İstanbul’da, 27 Ekim’deyse ilk defa New York’ta gerçekleştirilecek.
- Partiye kaç kişi bekliyorsunuz? Bugüne kadar satılan bilet sayısı kaç?
- Biz daha biletleri satışa sunmadan Sensation’ın İstanbul’da yapılacağı tüm dünyada özellikle Avrupa’da kulaktan kulağa hızla yayılmıştı. İstanbul’da 17 bin 500 kişi ağırlamayı hedefliyoruz, bilet satışlarımız şu an gayet güzel ilerliyor, 40 farklı ülkeden gelen ziyaretçilerimiz olacak.
- Sensation gibi kitlesel etkinlikler, Türkiye’de pek korkulan ‘yılbaşı-Taksim sendromu’nu akıllara getiriyor. Parti diliyle konuşacak olursak, Apaçi meselesini nasıl halletmeyi düşünüyorsunuz?
- Bu kadar büyük bir altyapısı olan bir etkinlik için en önemli konu güvenlik. Misafirlerimizin sorunsuzca eğlenmelerini sağlamak için 600 kişilik özel ve normal katılımcı gibi görünen sivil güvenlik ekiplerimiz olacak.
- Bilet fiyatları ne kadar?
- Standart girişler için 205, VIP girişler için 430 TL’den başlıyor.
- Bu kadar büyük bir organizasyonda uyuşturucu konusunda ne önlemler alınıyor?
- Sensation’ın uyuşturucu politikası ‘sıfır tolerans’tır. Hollanda hükümetinin soft drugs’a karşı hoşgörü politikasına rağmen, Sensation Amsterdam partilerinde bu maddelerin kullanımına karşı sıfır tolerans gösteriliyor. Sensation İstanbul’da da güvenlik ekiplerimiz emniyet güçlerine destek verecek.
- Amsterdam’da baştan aşağı bembeyaz giyinme konusunu ciddiye almadığımdan gecenin bir vakti tırım tırım beyaz pantolon aramak zorunda kalmıştım. Beyaz hassasiyeti İstanbul’daki partide de aynen devam edecek mi?
- Herkesin beyaz giymesi o kadar güzel bir görüntü oluşturuyor ki  beyaz giyinmek Sensation İstanbul için de vazgeçilmez bir zorunluluk olacak. Etkinlik girişinde bu kontrolden geçemeyen misafirlerimizin içeri girmelerine izin verilmeyecek ve bilet ücretleri kendilerine iade edilmeyecek.

5 sonbahar güzeli

Yaz sıcaklarının dindiği sonbahar, doğa etkinlikleri için de en doğru zaman. Doğa, farklı bir güzelliğe bürünüyor, ormanlarda renk cümbüşü yaşanıyor. Güneş bile bir başka tonda parlıyor, gündoğumu ve batımında ışık oyunları yapıyor. Kuşlar göç telaşında, kalanlar kış hazırlığında. İşte meraklıları için en güzel sonbahar adresleri.

Esra ERDOĞAN  / eerdogan@hurriyet.com.tr

YEDİGÖLLER
Bolu’nun kuzeyinde yer alan Yedigöller Havzası, milli park statüsüne sahip. 240’a yakın bitki türü değişik zaman ve renklerde çiçekleniyor. Yedigöller’in bulunduğu Milli Park’ta kamp, günübirlik gezi, trekking yapabilirsiniz. Konaklamak için bungalov, misafirhane, çadır ve kamp alanı bulabilirsiniz.

/images/100/0x0/55eaa2b2f018fbb8f88cedca

NEMRUT DAĞI
Adıyaman’da bulunan Nemrut Dağı, Türkiye’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki varlıklarından. Dağ, etkileyici gündoğumu ve günbatımıyla da ünlü. Sonbaharda benzersiz ışık oyunları ve manzaralar sergiliyor. Kahta’da  ilçe merkezinde ya da Karadut köyünde konaklama seçenekleri bulabilirsiniz.

İĞNEADA
Kırklareli’nin İğneada beldesi longozları, gölleri, kıyı kumullarıyla dikkat çekiyor. Istranca Dağları’ndan gelen derelerin coştuğu sonbaharda orman tabanı suyla kaplanıyor, etrafını nilüferler süslüyor. Konaklamak için otel, butik otel ve pansiyon seçenekleri bulabilirsiniz.

BAFA GÖLÜ
Aydın ve Muğla sınırları içinde yer alan göle, Beşparmak Dağları’nın görkemli manzarası eşlik ediyor. Kıyıları antik uygarlıklara ev sahipliği yapan gölün çevresinde çok sayıda tarihi eser bulunuyor. Eski yerleşimlere yürüyüşler yapabilir, kuş gözlemine çıkabilir, tekneyle göle açılabilirsiniz.

MAÇAHEL
Artvin’in Borçka ilçesine bağlı Maçahel. UNESCO tarafından Dünya Biyosfer Rezervi alanı ilan edildi. Sonbaharla birlikte ormanda renk cümbüşü başlıyor; ortaya muhteşem manzaralar çıkıyor. Sis ise bu sonbahar görüntüsünü tamamlıyor. TEMA Konukevi’nde ya da pansiyonlarda konaklayabilirsiniz.

Kezban mısınız  Zorro mu

Sibel ARNA

Ucundan kıyısından da olsa modayı takip edenlerdenseniz işte size dev hizmet: Sezonun en belirgin 10 trendi

Bol ama çok bol kazak
Sevgilinizin, kocanızın ya da babanızın kazağını giymişsiniz gibi duracak. Asla üzerinize oturmayacak, omuzları salaş dökülecek, boyu dizlerinize doğru meyledecek. Bu kazakları denediğinizde sakın ha satış görevlisine, “Bir küçüğü var mı?” diye sormayın. Çünkü en klasik deyimiyle modeli böyle! Beyaz, krem, pudra pembesi ve toprak tonlarda olanları daha trendy. Topshop, İpekyol, Chloe, Michael Kors gibi markalardan zevkinize göre bir tane edinebilirsiniz.

/images/100/0x0/55eaa2b2f018fbb8f88cedcc

Pantolon üstü etek
Pantolon üstü etek yani kezban modası geri döndü. Prada ve Marc Jacobs trendin iki öncü markası. Ancak kabul edelim ki Türk kadınları olarak yüzde 80’imiz etli butlu, kalçalı, göbekliyiz. Pantolon üstüne bir de etek giyindik mi uçan balon şeklinde görünebiliriz. O yüzden baştan söyleyeyim. Bu trendi sade ve sadece 38 bedenin altındakiler uygulasın.

Şaşı bak şaşır desenleri
Bu kışın kumaş desenleri insanı şaşı edebilir. Renkli, alacalı bulacalı ve geometrik desenli her şey var.Ama böyle giyinmek cesaret istiyor. Bir de kesinlikle iyi bir yatırım değil. Çünkü iki yıl sonra “Bunu hangi kafayla almışım yahu” diye söylenebilirsiniz. Yine de desenli bir şeyler edinmekte ısrarcıysanız Miu miu, Prada, Versus, Mango, Fabrika ve Koton mağazalarına göz atın.

Disko topu gibi dolaşıyorlar
Maksimalist bir sezon yaşayacağımız apaçık ortada. Biz her ne kadar burada bir, iki, üç diye sayarsak sayalım piyasada her şey var çünkü her şey moda. Abartı altın çağını yaşıyor. Bu yüzden abartın abartabildiğiniz kadar. Pullu payetli ceketlerle gündüz dışarı mı çıkmak istiyorsunuz, çıkın. Güneş ışığının altında disko topu gibi parlayın ve ışıltınızla eğlenin. Neredeyse her marka pula payete, doreye,  lameye önem verdi bu kış. En minimalist markamız Machka’da bile tamamı payetli bir elbise var.

Süper kahraman styla
Kaban değil, trençkot değil, mont hiç değil bu kış palto ve pelerinlerin kışı. İster bir pelerin edinin ister paltonuzu omzunuzda kullanarak pelerin efekti verin. İstenilen görüntü palto ya da pelerinin siz yürüdükçe arkadan havalanması. Yani bir süper kahraman gibi görünmelisiniz. Süpermen, Batman, Zoro styla. İpekyol, Roman, Sarar, Mango, Beymen ve Harvey Nichols’tan satın alabilirsiniz.

Zımba sevenler kulübü
 Aslında sadece zımba değil. Metal, demir, çelik, bakır türevi aksesuvarların hepsi. Asker botlarının dil kısmında, çantaların üzerinde, ayakkabıların burunlarında ve arka kısımlarında, kemerlerde, kazakların omuzlarında, pantolonların ceplerinde… Kısacası her şeyde, her yerde… Steve Madden botlar, Giuseppe Zanotti ayakkabılar, TopShop ceketler, Prada’nın elbisesi, Burberry’nin eldivenleri ve çantaları hepsi zımbalı. Bu trendi en yakın takip eden ünlülerin başında Çağla Şikel geliyor. Hatta ünlü manken satın aldığı kıyafet ve ayakkabılardaki zımbalarla yetinmiyor, kendisi de Kapalıçarşı’dan aldığı zımbaları ilave ediyor. O zaman zımba konusunda bir doygunluğa ulaşıyor. Zımba sevenler kulübüne üyeyseniz öneririz.

Libido düşüren ayakkabılar
Kesinlikle çok kabalar, hantallar ama moda oldular. Dolgu topuklu modellere bir de bu kalın tahta topuklular eklendi. İntihar için ayağa bağlanan tuğla gibi mübarekler. Zarafetin esamisi bile yok. Hiç seksi değil. Peki niye moda? Tek avantajı uzun göstermesi ve ince topuklulara göre rahatlığı. “Bütün gece dans ediyorum hatta koşabiliyorum bile” diyenlerden biliyorum.  Peki nerede var? Prada, Marni Mulberry, Bally, İnci, Hotiç, Louis Vuitton ve Miu Miu.

Bu askerler çok seksi
Geçen yıl parkaların çok moda olmasıyla sinyal çakan asker modası bu yıl seksi bir versiyonla geldi. Nefti yeşil daracık elbiseler ve mini etekler var mesela. Ceketlerin hepsi bele oturuyor, göğüs dekoltesini vurguluyor. Sergio Rossi, bağcıklı asker postallarını sivri burun, ince topuklu ve dize uzanan bir forma soktu. Pamuklu kumaşlarla derinin kombinlendiği tasarımlar göze çarpıyor. Yeşil ve siyahın birlikteliği vurgulanıyor. Victoria Beckham bu trendin temsilcisi. Koton, Mango, Salvatore Ferragamo, Machka gibi markalara giderseniz siz de birer seksi askere dönüşebilirsiniz.

İlle de takım olsun
Bu kışın en önemli trendi kesinlikle bu. Ceketi olmayan pantolonu satın almayacağız, ille de takım olsun diye tutturacağız. Elbiseler kesinlikle demode. Bu kış dolabınızda en az iki tane pantolon-ceket takım olmalı. Dilerseniz biri pantolon-yelek de olabilir. Trendin vermek istediği mesaj çok açık: Kadın modasında maskülen rüzgarlar esmeye başladı. Çok yakında kadınlar da erkekler gibi ısmarlama terzilere gidip kendilerine takım elbise diktirecekler. Hazır yapanlarla yetinelim diyorsanız Network, İpekyol, NG style, Roman, Mango gibi Türk markalarına ve St. John, Prada, Miu Miu, Barbara Bui, Haider Ackermann gibi yabancı markalara bakabilirsiniz. Bir de Beymen iyi takım elbise konusunda size yardımcı olacaktır.

İkinci derimiz gibi
Trend meraklısıysanız bahse girerim bu kış üzerinizde paralanacak bir deri ceketiniz olacak. Elbiselerle de giyeceksiniz, pantolonlarla da… Evet, deri ceketler, deri yelekler çok moda ama daha da moda olan bir şey de deri detayları. Elbiselerin biyelerinde, gömleklerin de kol ve yakalarında… Deri kemerlerse kesinlikle bu kışın olmazsa olmazı. Harvey Nichols’un kış koleksiyonunda da deri yoğun. Top Shop ve Zara’da zımbalı deriler bulunabilir, bir taşla iki trend kuşu gözünden vurulabilir.

BAŞKA NE MODA?

 Yuvarlak entel gözlükleri
 Deri eldiven
 Her tür yelek
 Portföy çanta
 İki kemer birden takmak
 Geometrik desenler
 Asimetrik formlar
 Sivri burun ayakkabılar
 Kürk
 Kış günü beyaz giymek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!