Konyaspor Teknik Direktörü Tevfik Lav kazada öldü

Güncelleme Tarihi:

Konyaspor Teknik Direktörü Tevfik Lav kazada öldü
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 05, 2004 01:46

Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Tevfik Lav, takımının dün Çaykur Rizespor'u 2-1 yendiği maçtan sonra memleketi Manisa'ya giderken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Kaza, dün saat 23.00 sıralarında Salihli-Manisa yolunda meydana geldi. Konya'dan Manisa'ya ailesinin yanına giden Tevfik Lav yönetimindeki 20 DS 474 plakalı Audi marka otomobil, aşırı hız ve dikkatsizlik nedeniyle kontrolden çıkarak karşı şeride geçti ve şarampole yuvarlandı. Lav, takla atarak yuvarlanan ve metal yığını haline dönüşen arabada hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma sürerken Tevfik Lav'ın cenazsi otopsi için İzmir'e getirildi. İzmir Adli Tıp Kurumu yetkilileri, Tevfik Lav'a (45) otopsi yapılacağını, daha sonra cenazenin yakınlarına verileceğini söyledi.

Tevfik Lav,
11 Temmuz 1959'da
İçel'de doğdu. Geçirdiği
sakatlık sonrası 17 yaşında futbolculuk
yaşamını
noktalayan Lav,
Manisa Spor Akademisi'nden mezun olduktan sonra,
Soma Linyitspor, Salihlispor, Manisaspor takımlarında
teknik direktörlük yaptı.

Lav, daha sonra Birinci Süper Lig'de Denizlispor'da önce Ersun Yanal'ın yardımcısı, sonra da teknik direktör olarak görev aldı.

Siirt-Jetpa Spor, Gaziantepspor ve Ankaragücü takımlarında teknik direktörlük yapan Tevfik Lav, devre arasında Konyaspor ile sözleşme imzalamıştı.

Vehice Lav ile evli ve olan Tevfik Lav, 11 Temmuz 2000 yılında doğan çocuğuna Can ismini vermişti.


 "ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜK" 
   Â
Konyaspor Basın Sözcüsü ve Futbol Şubesi Sorumlusu İbrahim Kaplan, Teknik Direktör Tevfik Lav'ın Manisa yakınlarında geçirdiği trafik kazasında ölümü nedeniyle büyük acı ve şok içinde olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Kaplan, Lav'ın, ligdeki yoğun tempo nedeniyle Manisa'da yaşayan ailesinin yanına uzun süredir gidemediğini söyledi. Konyaspor'un Çaykur Rizespor ile yaptığı maçın ardından takıma Salı gününe kadar izin verildiğini ifade eden Kaplan, Tevfik Lav'ın Manisa'ya gitmek için yönetimden izin aldığını bildirdi.

Lav'ın, maçtan hemen sonra, uzun süredir görüşmediği ve özlediği ailesini görmek için Manisa'ya hareket ettiğini belirten Kaplan, ''Manisa yakınlarında otomobili şarampole yuvarlanmış. Ailesiyle görüştük. Ailesi büyük üzüntü içinde. Konyaspor yönetimi olarak büyük acı ve şok içindeyiz. Ailesine ve tüm yakınlarına başsağlığı diliyorum'' dedi.

Kaplan, bazı yönetim kurulu üyeleriyle Manisa'ya gideceklerini ve Lav'ın ailesiyle görüşeceklerini sözlerine ekledi.

"ÜÇ BÜYÜKLER"DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
 
Bu arada Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri, Konyaspor TeknikDirektörü Tevfik Lav için başsağlığı mesajları yayınladı. 3 kulübün resmi internet sitelerinde yapılan açıklamalarda, Lav'ı kaybetmenin üzüntüsü dile getirilerek, ''Dün gece meydana gelen trafikkazasında hayatını kaybeden Konyaspor Teknik Direktörü Tevfik Lav'a Allahtan rahmet, Konyaspor Kulübü'ne, Türk Futbol camiasına, yakınları ve ailesine baş sağlığı dileklerimizi iletiriz'' denildi.

TSYD: TÜRK FUTBOLU ÖNEMLİ BİR DEĞERİNİ KAYBETTİ

Haberin Devamı
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Merkezi, Konyaspor Teknik Direktörü Tevfik Lav'ın ölümü nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı. TSYD'nin açıklamasında, ''Türk futbolu önemli bir değerini trafik terörüne kurban verdi. Spor yazarları olarak Türk futboluna bilimsel metodu getirenlerin başını çeken, futbol devrimimizin başlangıcındaki ilk ayak seslerinden Tevfik Lav'ı kaybetmenin sonsuz üzüntüsünü yaşıyoruz'' denildi.

Açıklamada, Lav'ın ailesine, Türk antrenörlük camiasına, KonyasporKulübü'ne ve spor dostlarına başsağlığı dileğinde bulunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!