Metrobüste organize hırsızlık

Güncelleme Tarihi:

Metrobüste organize hırsızlık
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2012 08:37

İstanbul trafiğine rahat bir nefes aldırmak için oluşturulan metrobüs hattı hırsızların yeni güzergahı oldu. Vatan gazetesi Spor Servisi Müdür Yardımcısı Tayfun Bayındır, dün akşam 19.00 sıralarında Çağlayan’daki istasyondan metrobüse binerek evine gitmek isteyince hırsızların tarafından soyuldu.

Haberin Devamı

Bayındır, yaşadığı şoku Vatan Gazetesi'ne şöyle anlattı: “Metrobüs Mecidiyeköy’e geldiğinde bir anda çok kalabalık bir grup bindi acayip bir kalabalık yarattılar. O sırada telefonum sağ, cüzdanım ise sol cebimdeydi. Zincirlikuyu’ya geldiğimizde ise o kalabalık grup aniden indi ve metrobüs bir anda boşaldı. Araç hareket edip elimi cebime atana kadar köprü yoluna girmiştik. O saatten sonra yapılacak bir şey yoktu.”

Metrobüste organize hırsızlık
Sonradan düşündüğünde metrobüse binen kalabalık grubun çok organize olduğunu anladığını belirten Bayındır, “O bölgede konuştuğum insanlar bu tür hırsızlıkların organize bir biçimde yapıldığını, sürekli şikayetler olduğunu anlattılar. Hırsızlık yapıldıktan sonra belki metrobüslerdeki kameralar incelendiğinde bir şeyler çıkabilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Metrobüs timi var ama...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü metrobüslerin güvenliği için Güven Timleri’ne bağlı Metrobüs Timleri kurdu. 30 kişilik timle, metrobüs ve çevresindeki her türlü suça müdahale eden ekipler, 2010 yılından bugüne kadar meydana gelen bin 79 olaya müdahale ederken bin 331 kişiyi yakalayarak işlem yaptı. Toplamda 86 kişiye cinsel tacizden işlem yapıldı bu kişilerin 12’si tutuklandı. Metrobüs ve çevresinde 1324 kilogram eroin, 120 gram esrar ve 40 adet ecstasy ele geçirildi. Son 2,5 yıllık zamanda 23 kişi ise sahte polis kimlik kartları ve basın kartlarıyla yakalandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!