İş adamı Murat Kalkavan evinde ölü bulundu

Güncelleme Tarihi:

İş adamı Murat Kalkavan evinde ölü bulundu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2012 00:00

Türkiye'nin en büyük armatörlerinden iş adamı Murat Kalkavan, Bebek'teki evinde ölü bulundu. Bir dönem 10'dan fazla büyük gemiye sahip olan ve Türkiye'nin sayılı zenginleri arasında yer alan Kalkavan yalnız yaşıyordu ve mali problem yaşadığı biliniyordu. Kalkavan'ın bıraktığı notta, "Edirnekapı'ya taşınıyorum" yazdığı belirtildi.

Haberin Devamı

MURAT KALKAVAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU / WEB TV   

63 yaşındaki işadamı, sabah tek başına yaşadığı eve gelen hizmetçisi tarafından başına tabancayla ateş edilmiş halde kanlar içinde bulundu. Hizmetçinin ihbarı ile olay yerine gelen sağlık ve polis ekiplerinin yaptığı incelemede Murat Kalkavan’ın öldüğü anlaşıldı.

Polis, tabancanın bir kez ateşlendiğini ve olayın dün akşam meydana geldiğini belirledi. Murat Kalkavan’ın intihar ettiği ancak her ihtimale karşı incelemelerin sürdüğü belirtildi.

Yaşamına son veren ve denizcilik sektörünün bilinen isimlerinden Fevzi Kalkavan'ın oğlu olan Murat Kalkavan Türkiye'nin en büyük armatörlerinden biriydi. İki çocuk babası olan Kalkavan'ın mali sıkıntı içinde olduğu ifade ediliyor.

OLAY YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR

Rizeli olan Murat Kalkavan'ın ailesinin, denizcilik sektörünün bilinen ailesi Kalkavanlar ile akrabalıkları bulunuyor. 

Haberin Devamı

İHSAN KALKAVAN: "BABALARIMIZ AMCA ÇOCUĞUYDU"

hurriyet.com.tr'nin görüştüğü işadamı İhsan Kalkavan, haberi yeni aldıklarını söyleyerek "Murat'ın babası ile benim babam amca çocuklarıydı. Türkiye'nin en büyük armatörlerinden biriydi." dedi.

Olayın duyulmasının ardından Murat Kalkavan’ın yakınlarından bazıları eve gelerek polisten bilgi aldı. Çevredekiler, iki çocuk babası Murat Kalkavan’ın uzun yıllar önce eşinden boşandığını ve yalnız yaşadığını söyledi.

'EDİRNEKAPI'YA TAŞINIYORUM'

Dayısının oğlu ve ilk evliliklerinden bacanak olduklarını söyleyen işadamı Tekin Can, "Kişisel sorunları vardı. Çok alkol kullanıyordu. Sorunları ekonomiyle alakalı değildi. Bir dönem Türkiye’nin ilk 10 zengini arasındaydı. 10-15 tane gemisi vardı. Ama zamanla işleri bozuldu. Ancak bununla ilgili bir sorunu yoktu.

Dün akşam telefonla konuştuk. Sıkıntılıydı. Yanıma çağırdım ama gelmedi. 'Beni yarın Edirnekapı’ya götürürsünüz’ dedi. Polis, cinayet ihtimalini de değerlendirip araştırma yapıyor ama intihar etti. Belliydi bu. Onu biz kurtaramadık" dedi.

Can, Kalkavan'ın yanında "Bulduğunuzda yaşıyorsam, hastaneye götürmeyin” yazılı bir not bulduklarını ve dün akşam kendisine “Edirnekapı'ya taşınacağım” dediğini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

İKİNCİ KEZ EVLENDİ

Tekin Can, Kalkavan’ın 10 yıl önce ilk eşinden boşandığını ve bir çocuğu olduğunu belirterek, "Bacanaktık, ikimizde ilk eşimizden boşandık. Murat Kalkavan ikinci evliliğini Rusya’da yaptı. Eşi Rus. Ondan da bir çocuğu var" dedi.

Murat Kalkavan, dört yıl kadar önce suya yeni indirilen bir gemisine kızı Ceyla'nın adından esinlenerek "Ceyla K" ismini  vermişti.

Kalkavan'ın cenazesi Olay Yeri İnceleme Ekibi'nin, çalışmalarının ardından, Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!