Yağmur altında İstiklal Marşı

Güncelleme Tarihi:

Yağmur altında İstiklal Marşı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2012 00:00

GÜNEY Kore’de düzenlenen Uluslararası Müzik Festivali turnesine katılan Bodrum Oda Orkestrası Sanatçıları, 60 yıl önce binlerce kilometre uzağa savaşmak için giden ve şehit olan Türk askerlerini unutmadı.

Haberin Devamı


Birleşmiş Milletler Kore Anıtsal Mezarlığı’nı ziyaret ederek şehitler anısına çiçek koyan ve saygı duruşunda bulunan sanatçı grubu yoğun yağmur altında İstiklal Marşı’nı okudu.

Yağmur altında İstiklal Marşı


Güney Kore’de düzenlenen 9'uncu Uluslararası Hamon Klasik Müzik Festivali’ne davet edilen şef Betin Güneş yönetimindeki Bodrum Oda Orkestrası sanatçıları, konser öncesinde Güney Kore’deki savaşta, 1952 yılında yaşamını yitiren Türk askerlerinin mezarlarının bulunduğu Busan kentindeki, dünyada benzeri bulunmayan, Birleşmiş Milletler Kore Anıtsal Mezarlığı’nı (BMKAM) ziyaret etti. Kore Musical Organizasyonu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sang Joon ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Sahne Sanatları Daire Başkanı Berrin Kavlak, sanat danışmanı Numan Pekdemir ve 20 sanatçıyı BMKAM Genel Müdürü Son Kil-Hyun karşıladı.

Haberin Devamı

Yağmur altında İstiklal Marşı

Onların adlarını kalbimize kazıdık
Güney Kore’nin bağımsızlığı ve geleceği için savaşan Türk askerlerinin yaptıklarını Kore halkının asla unutmayacağını belirten Kil-Hyun “Türk askerleri sadece topraklarımızı korumakla kalmadı. Disiplinli, yardımsever ve cesur davranışlarıyla diğer ülke askerlerine de örnek oldu. Türk askerlerinin gönlümüzde çok başka bir yere sahip olduğunu özellikle belirtmek isterim” dedi.
Numan Pekdemir ve sanatçılar daha sonra yapılan ay yıldızlı Türk bayrağı şeklindeki çelengi şehitliğe bıraktı.

Yağmur altında İstiklal Marşı

 

 

 

 



 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!