Serdar Gümüş'ten büyük başarı

Güncelleme Tarihi:

Serdar Gümüşten büyük başarı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2012 17:27

Milli bilardocu Serdar Gümüş, Dünya Artistik Bilardo Şampiyonası finalinde Eric Virverberg'i 3-1 yenerek dünya şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

Yaşar Doğu Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonanın finalinde, yarı finalde Belçikalı Eric Daelman'ı eleyen Serdar Gümüş ile Türk sporcu Hacı Arap Yaman'ı eleyen Hollandalı Eric Vijverberg karşılaştı.

Maça iyi başlayan Serdar Gümüş, ilk seti 52-30 kazandı. Milli bilardocu seyirci desteğini de arkasına almasına karşın, ilk setteki iyi oyununu ikinci sete yansıtamadı. Serdar, ikinci setin ortasında rakibine kaptırdığı skor üstünlüğünü geri alamadı ve seti de 28-27 kaybetti. Serdar Gümüş, sonraki iki seti, 41-29 ve 45-18, maçı da 3-1 kazanarak dünya şampiyonu oldu. Hollandalı Virverberg ikinci, Hacı Arap Yaman ve Belçikalı Eric Daelman ise üçüncü oldu.

Maçlar sonrasında düzenlenen madalya ve kupa töreninde, dereceye girenlerin ödülleri, Dünya Bilardo Federasyonları Birliği Başkanı Jean Claude Dupont, Türkiye Bilardo Federasyonu (TBF) Başkanı Uğur Kurugöllü ve Avrupa Bilardo Konfederasyonu Genel Sekreteri Johny Houtsch tarafından verildi.

Haberin Devamı

Madalya töreninden sonra kapanış konuşmasını yapan Dünya Bilardo Federasyonları Birliği Başkanı Jean Claude Dupont, TBF Başkanı Uğur Kurugöllü ile şampiyonaya katılan sporcuları tebrik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!