Cumhurbaşkanlığı konusunuda sadece iki isim söylenmemeli

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanlığı konusunuda sadece iki isim söylenmemeli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2012 16:41

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine iki yıl süre olduğunu belirterek, "Sayın Abdullah Gül'ün, Sayın Tayip Erdoğan'ın isminin geçmesi aslında bizi mutlu edebilir ama muhalefet açısından ya da yeni adayların çıkma ihtimali bakımından, başkalarına da haksızlık yapmayalım. Dolayısıyla isimlendirmek isteyenler başka isimler de kullanabilirler" dedi.

Haberin Devamı

Bülent Arınç, sık sık olduğu gibi bu hafta sonu da temas ve ziyaretlerde bulunmak için seçim bölgesi Bursa'ya geldi. Bahçeşehir Üniversitesi'nin Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlediği Siyaset Okulu'nun açılışına katılan Arınç, "Siyaset yaparken Necip Fazıl'ın dediği gibi duvarın üzerinde parende atabilirsiniz ama sakın üzerinden düşmeyin. Duvarın üzerinden düşmemek de bir siyasettir. Cambazlık yapacaksan yap, parende atacaksan at, ne söyleyeceksen söyle, istersen nutuk at ama üzerinden düşme" dedi.

"ÇOK ŞÜKÜR KAPATMADILAR"

Bülent Arınç, 1970 yılından bu yana siyasetin içinde olduğunu belirterek siyasi hayatını anlatırken, "Siyasi partilerin gençlik kollarında, il başkanlığında, genel idare kurulu üyeliğinde bulundum. Ne gariptir her halde benim yüzünden benim içinde bulunduğum pek çok parti de kapatıldı" dedi. Arınç bunların Milli Nizam, Milli Selamet, Refah, Fazilet partileri olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Sonunda hep duvara tosladıklarını, aç- kapa yapmakla uğraşacak halleri kalmadığını kaydeden Arınç, "Biz siyaseti nerede ve ne zaman yapacağız. Kendimize iyi bir yol vermemiz lazım' dedik. Şimdi içinde bulunduğumuz partiyi kurduk. Çok şükür onu kapatamadılar. Bir para cezası ile işi kurtardık. 10 senedir iktidarımız devam ediyor. Bundan sonrasını Allah bilir" diye konuştu.

"İKİ SENE SONRASININ MÜHENDİSLİĞİNİ YAPMAYALIM"

Toplantıda cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili yöneltilen soruları yanıtlayan Arınç, seçime iki yıl olduğunu hatırlatarak şöyle dedi: "Cumhurbaşkanlığı seçimi için papatya falı yapmaya gerek yok, 'Şu mu olacak? Bu mu olacak?' diye. Sayın Abdullah Gül'ün, Sayın Tayip Erdoğan'ın isminin geçmesi aslında bizi mutlu edebilir ama muhalefet açısından ya da yeni adayların çıkma ihtimali bakımından, başkalarına da haksızlık yapmayalım. Dolayısıyla isimlendirmek isteyenler başka isimler de kullanabilirler. Bu da siyasette bir alan genişlemesi olur. Yoksa sadece iki kişiden bahsederseniz 'bunlardan biri seçilecek' noktasına iki yıl öncesinden gelmiş olursunuz. Geldiğimiz noktada şartları ve yaşı tutuyorsa herkes aday gösterilebilme ihtimalindedir. İki sene sonrasına şimdiden odaklanmak ve bunun için senaryolar uydurmak bence vakit ve zamanı boşa harcamak olur. Hepimiz iki gün sonrasını bilemediğimize göre, iki sene sonrasının siyasi mühendisliğini yapmaya kalkmayalım."

Haberin Devamı

Siyasetçinin sesini değil sözünü yükseltmesinden yana olduğunu belirten Bülent Arınç, "İnanın bu kadar bağırıp çağıranlar siyasette uzun süreli olmaz. Kullanılırlar, ondan sonra da atılırlar. Bağırmaları çağırmaları için kullanılmışlardır. Kavga etsinler diye kullanılmışlardır" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!