Finans Merkezi ihalesi iptal

Güncelleme Tarihi:

Finans Merkezi ihalesi iptal
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2012 00:00

Emlak Konut GYO’nun düzenlediği İstanbul Finans Merkezi’nin (İFM) rekreasyon alanı ihalesi, geçerli tek teklifin kalması ve buna bağlı olarak da uygun rekabet ortamının sağlanamaması nedeniyle iptal edildi.

Haberin Devamı

Yeni ihale ileri bir tarihte yeniden yapılacak. İhalenin ilk oturumunda en iyi teklifi 1.15 milyar lirayla GAP İnşaat, diğer teklif ise 1 milyar lira ile Ege Yapı - Maymetropol - Emlak Pazarlama OGG vermişti. Bu sonuçlarla ihalenin ikinci oturumunda teklif veren bu iki firma yarışacaktı.

Yeniden yapılacak

İlk oturumu 31 Ağustos’ta yapılan “İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Özel Proje ve Rekreasyon Alanı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi” ihalesini pay sahibi kurumlar ve TOKİ adına yürüten Emlak Konut GYO, “İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Özel Proje ve Rekreasyon Alanı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi, ihalede geçerli tek teklifin kalması ve buna bağlı olarak da ihalede uygun rekabet ortamı sağlanamaması nedeniyle, ileri tarihte yeniden yapılmak üzere iptal edilmiştir” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

50 bin metrekareye düştü

İhale, ilk ilan edildiğinde 1500 ve 3 bin kişilik iki cami, yönetim bloğu, sağlık merkezi, itfaiye merkezi, karakol, 40 derslikli ilköğretim okulu ve bağlantı köprüsü yapılması işlerini kapsıyordu. Ancak alınan bir kararla ihale kapsamından çıkarılarak, yeni tarih olarak 31 Ağustos belirlendi. İhale kapsamında yapılacak olan toplam park alanı 65 bin metrekareden, 50 bin metrekareye düşürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!