Nano-SIM kartların geliş tarihi belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Nano-SIM kartların geliş tarihi belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2012 15:00

iPhone 5'te kullanılacak nano-SIM kartların Türkiye'ye geleceği tarih belli oldu.

Haberin Devamı

Avrupa Telekomünikasyon Standartları  Enstitüsü'nün (ETSI) verdiği kararla, dördüncü nesil SIM standardı olarak  belirlen Apple tasarımı “nano-SIM”, Apple'ın yeni telefonu iPhone 5 ile  birlikte piyasaya sunulurken, Türkiye'de de ilk kez 17 Eylül Pazartesi günü Avea  bayilerinde iPhone kullanıcıları ile buluşacak.

Avea açıklamasına göre, Apple tarafından geliştirilen ve 1 Haziran 2012  itibariyle ETSI dördüncü nesil standardı olarak ilan edilen “nano-SIM”, Türk  teknoloji meraklılarına Avea tarafından sunulacak.

ETSI tarafından 4FF adı verilen yeni standart; 12,3 x 8,8 x 0,67 mm;lik  ölçüleriyle, halihazırda kullanılan micro-SIM'lere oranla yüzde 40 daha ince  olması dolayısıyla; Apple'ın tüketiciye sunduğu cihazlara da yenilikler  getirecek.

Haberin Devamı

“nano-SIM” teknolojisi; Apple'ın, çok daha ince yapıda cihaz  geliştirebilmesine imkan tanıyacak; kapladığı yerin yüzde 40 daha az olması da  farklı donanımların iPhone'da kendine yer bulmasını sağlayacak.

Avea Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz, konuya ilişkin  değerlendirmesinde, teknolojinin ilerlemesi ve tüketici alışkanlıklarının  değişmesiyle, mobiliteye yapılan yatırımların her geçen gün arttığına dikkati  çekerek, şunları kaydetti:

“Rekabetin yoğun yaşandığı sektörde inovatif gelişmeleri yakından takip  ediyor, Avealıların son teknolojiyi en hızlı şekilde tecrübe etmesi için  çalışıyoruz. Tüketiciyle ilk kez buluşturma ayrıcalığına eriştiğimiz nano-SIM ile  Apple kullanıcılarını Avea bayilerine bekliyoruz. Diğer taraftan; nano-SIM,  akıllı telefon pazarına ivme kazandıracak önemli bir değişim rüzgarını da  beraberinde getirecek. Biz de Avea olarak; bu rüzgarın Türkiye;ye, Avea  cephesinden esmesi için tüm çalışmalarımızı en iyi pozisyonda sürdürüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!