Çiçek: Şu valilerimiz yağcılığı bıraksa

Güncelleme Tarihi:

Çiçek: Şu valilerimiz yağcılığı bıraksa
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2012 00:00

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu’nun Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel’e hediye vermesini değerlendirirken, “Şu valilerimiz plaket yağcılığını bir bırakıverse” dedi. Çiçek, hediye ve plaket verilmesinin tamamen kaldırılabileceğini vurguladı.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Afyonka-rahisar’daki patlamanın ardından Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e hediye verip, plaketle tebrik etmesi konusunda, ““O geride kaldı ve hoş olmadığını da herkes söyledi. Bundan sonrakiler için ders olsun. Ben biliyorum ki Sayın Başbakan’ın da hassasiyeti var; şu valilerimiz plaket yağcılığını bir bırakıverse” dedi. Çiçek dün NTV’de tartışmaları şöyle değerlendirdi: “Çuvallar dolusu plaket. Şu plaket işini bıraksak. Valilerimiz şu hediye işini tümden bıraksa. ‘Kimin malını kime hediye ediyoruz’ deyip noktayı koysak, bu tür sıkıntılar da yaşanmaz. 2 konuda geçmişten beri hep sıkıntı yaşanır; bir karşılama ve uğurlamada. Eskiden il sınırında karşılanırdı. Belediye başkanlığı dönemimde canım çıkmıştır, Yozgat’ın bir başından bir başı 300 kilometre karşıla. Bu işleri tümüyle kaldırsak da plaketidir, hediyesidir bitse, bu tür sıkıntıları da yaşamasak. Bu olumsuzluktan böyle bir ders çıkaralım. Bana plaket verince ne oluyor? Anı olacak bir yönü de yok. O olumsuzluktan üzücü durumdan böyle bir sonuç çıkaralım da bu plaket faslını valilerimiz kaldırıversin.”

Haberin Devamı

İlk işimiz tezkere

Meclis açıldığında ilk görüşeceği konulardan biri hudut ötesi operasyonlara yetki veren tezkere olacak. Hükümet yetkinin 1 yıl daha uzatılması talebinde bulunabilecektir. O türlü bir yetkinin gerekçeleri ortadan kalkmamış görülüyor. Süre 17 Ekim’de doluyor, 17 Ekim’den önce Meclis gündeminde yer alacak. Gönül arzu ediyor ki bu çok önemli bir müzakere olsun. Tüm partilerimiz orada genel söylemler yerine, ‘Terör denilen beladan kurtulmanın yolu bana göre 1, 2, 3, 4, 8, 9, 10’, bir başkası dese ki ‘Bana göre de 12, 15 tedbir.’ Bunların ortak noktalarını bulabilsek.”                 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!