Artistik bilardoya 24 sporcu katıldı

Güncelleme Tarihi:

Artistik bilardoya 24 sporcu katıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2012 15:29

Samsun Yaşar Doğu Spor Salonu'nda bugün başlayan Dünya Artistik Bilardo Şampiyonası'na 10 ülkeden 24 sporcu katıldı. Türk milli takımının 5 sporcu ile yer aldığı şampiyona Pazar günü yapılacak final müsabakası ile sona erecek.

Dünya Artistik Bilardo Şampiyonası bugün Yaşar Doğu Spor Salonu'nda yapılan törenle başladı. Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü, Dünya Bilardo Federasyonu Birliği Başkanı Jean Claude Dupont ve protokol üyelerinin de yer aldığı açılış seronomisinde sporcular tanıtıldı. 10 ülkeden 24 sporcunun yer aldığı şampiyonada Türk milli takımını Hacı Arap Yaman, Serdar Gümüş, Ahmet Arslar, Barış Cin ve Koray Kırman temsil edecek. Pazar günü final müsabakasıyla sona erecek şampiyonanın ilk gününde grup müsabakaları yapıldı. Dünya şampiyonu olan Hacı Arap Yaman, dünya şampiyonalarının her zaman zor geçtiğini söyleyerek, "Hedefimiz şampiyon olmak. Bilardo Federasyonumuzun katkılarıyla iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Ülkemizde yapılan bu organizasyonda şampiyonluğu Türkiye'de bırakmak istiyoruz" dedi.

Koray Kırman ise, iki Türk sporcunun finalde karşılaşmasını arzu ettiklerini belirterek, "Amacımız şampiyon olmak. Ama iki Türk sporcunun finalde karşılaşması da bizim en büyük hedeflerimizden biri. İyi hazırlandık. Sonuçlarını da göreceğimize inanıyorum" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!