iPhone 5 internette de rekor kırdı

Güncelleme Tarihi:

iPhone 5 internette de rekor kırdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2012 15:14

ABD’li araştırma şirketi Experian Hitwise tarafından yapılan araştırma, son bir haftada internette yapılan her bin sorgunun birinin iPhone 5’le ilgili olduğunu ortaya koydu.

Haberin Devamı

Bu rakamın iPhone  4S hakkında yapılan sorgulamalardan 19 kat daha fazla olduğunu açıklayan Experian Hitwise, genel olarak iPhone hakkında yapılan aramaların yüzde 25’lik kesiminin de iPhone 5’le ilgili olduğunu belirtti.

Yapılan araştırma, haftalar bazında iPhone 5 sorgulamalarının da son günlerde yüzde 42 arttığını ortaya koydu.

Apple’ın bugün yapacağı lansmanla duyurulacak yeni iPhone’a müşteriler kadar ekonomistler de yüksek ilgi gösteriyor. Zira JPMorgan analisti Michael Feroli, iphone 5 satışlarının dördüncü çeyrekte ABD’nin GSYİH’sini 3.2 milyar dolar artıracağını ifade etmişti. Öyle ki bu rakam yıllık bazda ABD ekonomisinin dördüncü çeyrekte GSYİH’sinin yarım puan artması anlamına geliyor.

Haberin Devamı

AY SONUNA KADAR 12 MİLYON SATACAK

iPhone, Apple’ın gelirinin yarısına katkıda bulunurken, kârının büyük bir çoğunluğunu da sağlıyor. Bu yüzden bu akşam Cook’un hem Wall Street hem de tüketicilerin başını döndürmesi bekleniyor.

Uzmanlar aslında yeni iPhone’nun akıllı telefon donanım teknolojisinde çığır açmasını beklemiyor ama Wall Street analistleri Apple’ın sadece Eylül ayında 10- 12 milyon adet ürün satmasını bekliyor.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!