Tabela rötuşu

Güncelleme Tarihi:

Tabela rötuşu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2012 00:00

Kilis’teki konteyner kentte yaşayan 3 bin Suriyeli çocuk ve genç, Suriyeli ve Türk öğretmenlerin gönülden çabasıyla eğitimlerini sürdürecek.

Haberin Devamı

Haftada 25 saat kendi müfredatlarına göre ders yapacak öğrencilere, 5 saat de Türkçe dersi verilecek. 12 bin sığınmacının bulunduğu Öncüpınar’daki konteyner kentte, “Kilis Valiliği Konteyner Kent İlköğretim Okulu” ve “Kilis Valiliği Konteyner Kent Lisesi” bulunuyor. Modern yapıları ve donanımlarıyla dikkati çeken, isimleri tabelalarına Arapça da yazılan okullar, Suriyeli çocuk ve gençlerin uyum sağlaması ve konu tekrarlarının yapılması için 3 Eylül’de kapılarını açtı. Suriyeliler de Türkiye’deki yaşıtları gibi 17 Eylül’de resmen ders başı yapacak.

Basın Konseyi üyeleri Hatay’da

BASIN Konseyi yöneticileri, Suriyeli sığınmacıların yaşadığı kamplar ve gazetecilerin çalışma koşullarıyla ilgili bilgi almak üzere Hatay’a geldi.
Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit, yönetim kurulu üyeleri Tufan Türenç, Turgut Kazan, Yalçın Büyükdağlı ve Oktay Huduti’den oluşan heyet, Hatay Barosu, Antakya Gazeteciler Cemiyeti ve Hatay Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Heyet daha sonra Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle ülkelerini terk ederek Türkiye’ye sığınan Suriyeliler ve kamplarda yaşananlar hakkında bilgi topladı. Konsey Başkanı Orhan Birgit, “Şehri dolaşıp hem sivil toplum örgütü temsilcileri hem de vatandaşlarla görüşeceğiz. Elde ettiğimiz bilgiler doğrultusunda basın toplantısı yapacağız” dedi. - Mehmet EZER / DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!