Pijamayla ifade

Güncelleme Tarihi:

Pijamayla ifade
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2012 00:00

Afyonkarahisar’da 500’üncü İstihkam Ana Depo Komutan-lığı’ndaki mühimmat deposundaki patlamadan yaralı kurtulan 8 asker, dün patlamanın meydana geldiği cephanelikte ifade verdi.

Haberin Devamı

Askeri ambulansla Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’na getirilen askerler, bir süre komutanlık binasında bekleyen aileleriyle görüştü. Daha sonra sırayla soruşturmayı yürüten askeri personel eşliğinde ifade verdi, olayın meydana geliş şekli hakkında bildiklerini anlattı. 23 No’lu iglo tipi mühimmat deposu önünde ifade veren askerlere, olay yeri inceleme ekipleri de eşlik etti. Sol kolu sargılı, boynuna asılı ve üzerinde pijamaları bulunan yaralı asker, içi cephane dolu depoda olay hakkında bilgi verdi. Depo şeması üzerinde de yapılan çalışmaları anlatan yaralı asker, daha sonra askeri ambulansla tekrar tedavi gördüğü revire götürüldü. Bu sırada basın mensuplarının görüntü almasını engellemek için askeri ambulans ve araçlarla deponun önü kapatıldı. Bu arada hem Mete Saraç Kışlası içerisinde hem de kışlanın dışında mühimmat arama ve imha çalışmaları sürüyor. Ataköy mahallesi ve Kışlacık köyü arasındaki bir bölge trafiğe kapatıldı. Yaya ve araç girişine izin verilmeyen bölgede bomba ekipleri çalışma yapılıyor.     

Haberin Devamı

Yaralı asker ‘Kaçın’ diye bağırmış

Afyonkarahİsar’da cephaneliğe 1 km uzaklıktaki Kışlacık köyünün muhtarı Ahmet Demir olayı şöyle anlattı: “Cephaneliğin patladığını anlayınca arabamla kışlaya doğru gittim. Yola doğru gelen, başından kan akan asker gördüm. İnip ona koştum. Yaralı asker bana ‘Amca buradan kaçın, bir daha bomba patlayabilir, bu köy havaya uçabilir, beni bırakın’ dedi. Ancak ben bırakmadım. Arabama aldım.” Bu arada AFAD, patlamada 240 ev ve 16 aracın hasar gördüğünü açıkladı. A.A.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!