Fethullah Hoca üzerine

Güncelleme Tarihi:

Fethullah Hoca üzerine
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2004 19:50

Sevgili Serdar, geçen hafta ABD’de kaçak olarak yaşamayı tercih eden Fethullah Gülen Hoca’nın Zaman gazetesine verdiği mülakata ilişkin görüşlerimi aktarırken, hoca efendinin dini görüş ve felsefesine yönelik tek kelime yorum yapmamıştım. (Sezai Bayar)

Haberin Devamı

Hoca efendinin, Türkiye’ye girişi yasak olmadığı halde neden Türkiye’ye gelmediğini, kendisi hakkındaki iddiaların aksini ispat etmek için yargı yolunun açık tutulduğunu hatırlatmıştım. Vatandan uzak yaşayacağına gelip yargılanması ve kanıtlaması kaydıyla beraat edeceğini, bunun daha hayırlı olabileceğini vurgulamıştım.

Yani Hoca efendi Türkiye’deki bazı konuşmalarından dolayı aranıyor, hakkında iddialar var. Bunlar nelerdir bilmem dahi.

Ama “Hoca ülkede dön” yazısı üzerine Fethullah Hocamızın müritleri olayı saptırmakta gecikmediler. Yazıma verdikleri tepkiden anlaşılıyor ki, bir kısmı yazımı kafaları ile değil oturma organları ile okumuş.

Hoca efendinin bir haftadır süren söyleşisinden çıkanlar özetle şöyle:

Fethullah Hoca Türkiye’deki polisi güvenmiyor. Hakime, savcıya güvenmiyor. Yani adalete ve hukuka da güveni yok.

Haberin Devamı

Ama gelgelelim kaldığı 5 yıllık süre içinde ABD’nin CIA’sına inanmış. FBI’na güvenmiş. Hoşgörülü insanlar olduklarına kendisini inandırmış. Amerikalı yetkililerin her an dünyadaki İslami terörden sonra kendisine gelip fikrini almasına pek memnun olmuş.

Yaşadığı yerde rahatmış. Sadece vatan hasretine dayanamıyormuş. Türkiye’nin 50 kentinden gelen vatan toprağı ile bu hasreti gideriyormuş.

Sanki sürgündeki bir siyasi lider.

Pazar günkü görüşlerinden anlıyoruz ki, Hoca efendi Türkiye’deki fikir özgürlüğünü de beğenmiyor “Fikir yobazlığı Türkiye’de olduğu kadar başka yerde yok” diyor.

Nasıl yani, demek geldi içimden.

Hoca efendinin fikirlerini yaymak, halkımızı irşat (!) etmek için tüm ulusal basın, Fethullah hocamızın eserlerini her gün tefrika mı etselerdi?

Bir kere laik basına inanması gerek bir insanın. Sen, sana gelen teklifleri zaten “laik basın” diye geri çevirmişsin. Bu “fikir yobazlığı” değil de nedir?

Yoksa meşrebine uygun bir gazeteye konuşmak fikir yobazlığına girmiyor mu hocam?

Dünyayı hâlâ “at gözlüğü” ile yorumlamak kolaycılık değilse ne?.

Sevgiler,

Sezai

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!