Kampanya vurguncuları yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Kampanya vurguncuları yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2012 14:07

Özel bir bankanın başlattığı SMS üzerinden kredi kampanyasına sahte kimliklerle başvurarak 150 bin liralık vurgun yapan çete yakalandı.

Haberin Devamı

Kampanyayı başlatan banka, SMS ile verilen bazı kredilerde geri dönüş olmaması nedeniyle araştırma başlattı. Yapılan başvurularda verilen kimliklerin sahte, adreslerde de farklı kişilerin oturduğu belirlendi.

Mesajla kampanyaya katılan telefon numaralarının da kapalı olduğu anlaşıldı. Banka, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne başvurdu. Ekipler, başlattıkları soruşturmada, 6 banka dolandırıcılığı suçlamasıyla aranması bulunan Recep O’nun organize ettiği bir çetenin vurgunu gerçekleştirdiğini belirledi.

5 ay süren çalışmanın ardından Recep O’nun kaldığı adres belirlendi. Telefon ve fiziki takip altına alındı. Bir hafta süren sıcak takibin ardından operasyon başlatıldı.

Organizatörler tutuklandı

Önceki gün 10 adrese yapılan operasyonda Recep O, Mustafa Z, Yavuz K ve Ertuğrul M gözaltına alındı. Yapılan sorguda Recep O’nun kredi çekme işlemlerini Yavuz K ile birlikte organize ettiği belirlendi. Mustafa Z’nin sahte kimlikle kredi çektiği, Ertuğrul M’nin de çeteye eleman kazandırdığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

Çete üyelerinin yakalanma riskini en aza indirmek için bankanın farklı şubelerine yöneldiği, İstanbul, Çorum, Çanakkale ve Giresun şubelerinden paraların çekildiği tespit edildi. Çetenin çektikleri paraları başka bankalardaki hesaplara aktardıkları tespit edilirken 4 kişi, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi. Recep O. ve Yavuz K. çıkarılan nöbetçi mahkeme tarafından “Resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik” suçlamalarıyla tutuklanırken, 2 kişi serbest kaldı. Çeteyle bağlantılı kişilerle ilgili çalışmaların sürdüğü bildirildi.

caydin@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!