Devlet ‘doğur’ diyor, o istemiyor

Güncelleme Tarihi:

Devlet ‘doğur’ diyor, o istemiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2012 00:00

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde tecavüz ettiği iddiasıyla Nurettin Gider’i (35) tüfekle vuran, ardından bıçakla başını kesip “İşte namusumla oynayanın kellesi” diyerek köy meydanına atan Nevin Yıldırım’ın (26) hamileliği 20 haftayı aştığı için yasalara göre kürtaj olamayacak.

Haberin Devamı

Isparta Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan 2 çocuk annesi Nevin Yıldırım’ın mahkeme tarafından sevk edildiği Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde, 29 haftalık hamile olduğu belirlendi. Avukatı Halil Hilmi Tütüncü, müvekkilinin hiçbir şekilde çocuğu doğurmak istemediğini söyledi. Yıldırım’ın yaşadığı olaylar nedeniyle ruh sağlığının bozulduğunu anlatan Tütüncü, mahkemeden bunun belirlenmesini talep ettiklerini, önümüzdeki günlerde Adli Tıp Kurumu’na sevk edileceğini söyledi. Karnındaki çocuğun babasının belirlenmesi için Nurettin Gider’den DNA örnekleri alındığını da belirten Tütüncü, “DNA örnekleri çocuk dünyaya geldikten sonra karşılaştırılacak” dedi.

AKDENİZ Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi Derneği üyesi Prof. Dr. Gülser Öztunalı Kayır ise Nevin Yıldırım’ın gözetim altında tutulması gerektiğini belirterek, karnında istemediği bir çocuk taşıdığını hatırlattı. Kayır, “Canına kastedebilir. Önlem alınmalı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!