Suriyeliler, okullardan pazartesi gününe kadar nakledilecek

Güncelleme Tarihi:

Suriyeliler, okullardan pazartesi gününe kadar nakledilecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2012 11:41

Türkiye'deki okul ve yurtlarda kalan Suriyelilerin tamamı, pazartesi gününe kadar kamplara yerleştirilecek.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre, Türkiye'de bugün itibarıyla, hasta ya da yaralı olarak hastanede kalanlar ve refakatçilerle birlikte 79 bini aşkın Suriye vatandaşı bulunuyor.

Hatay'da 5, Şanlıurfa'da 2, Gaziantep'te 2 ve Kahramanmaraş'ta 1 olmak üzere 10 çadır kent ve Kilis'te 12 bin kişilik 1 konteyner kentte hizmet verilirken, yeni kampların açılmasıyla geçen hafta okul ve yurtlarda kalan Suriyelilerin tahliye işlemlerine başlandı.

Okul ve yurtlarda kalan yaklaşık 20 bin Suriyeli'nin yarısı kamplara nakledilirken, diğer yarısının konteyner kent ve çadır kentlere yerleştirme işlemlerinin pazartesi gününe kadar tamamlanması planlanıyor.

Şu ana kadar Gaziantep, Kilis ve Adana'daki okul ve yurtlarda kalan 5 bin kişi Gaziantep Karkamış'ta bulunan çadır kente, Kahramanmaraş'taki 3 bin 500 kişi yine aynı ildeki çadır kente, Malatya'dan da yaklaşık bin kişi çeşitli kamplara yerleştirildi.

1 haftada 3 bin kişi geri dönüş yaptı

Ülkelerindeki iç karışıklıklar nedeniyle geçen yıldan beri 115 bin 155 Suriyeli Türkiye'ye giriş yaparken, bunlardan 36 bin 16'sı dönüş yaptı. 31 Ağustos-6 Eylül arasında ise 2 bin 100 Suriye vatandaşı Türkiye'ye geldi, yaklaşık 3 bini de ülkesine döndü.

Maliyet, 303 milyon 659 bin 650 lira

Türkiye'deki Suriyeliler için AFAD tarafından gönderilen acil yardım ödeneği ve yapılan harcamaların maliyeti de 303 milyon 659 bin 650 lirayı buldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!