KPSS’den 83 puan almıştı

Güncelleme Tarihi:

KPSS’den 83 puan almıştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2012 00:00

Afyonkarahisar'daki patlamadaki şehitlerden geriye acı hikâyeleri kaldı.

Haberin Devamı

 - Öğretmenlik yapacaktı Sakarya Üniversitesi mezunu olan ve kısa dönem askerlik yapan Nevşehirli Emre Yıldırım, 5 gün önce birliğine katıldı. Yıldırım, öğretmenlik için atama bekliyordu.
- Ailesine çifte acı Emrah Aral’ın (25) acı haberi, Manisa’da yaşayan ailesini yıktı. Matematik öğretmeni olan Aral, kısa dönem olarak askere gitmişti.
- İşletme mezunuydu Cumartesi günü usta birliğine teslim olan Antalyalı Şehit Piyade Onbaşı Hüseyin Gökhan Eriç (24), Anadolu Ü. İşletme mezunuydu.
- 5 gün önce gitmişti Öğretmen olan şehit er Hayri Kaya, 5 gün önce birliğine teslim olmuştu.
- Kısa dönem Tolga Taştan, kısa dönem askerlik yapmak için silah altına alınmıştı. Bursa’da yaşayan Zekiye ve Ali Taştan çiftinin 3 çocuğunun büyüğü olan şehit, Anadolu Ü. mezunuydu.

Haberin Devamı


- Geçen yıl nişanlanmıştı Kısa dönem askerlik görevini yapan Trabzonlu mimar Onur Fikret Dülger (25) geçen yıl Gamze Bahadır ile nişanlanmıştı.
- Anne hastaneye kaldırıldı Aksaraylı Kadir Aydın 5 aylık askerdi.
- Bayrak asıp askere gitmiş Er Mehmet Burak Kaplan (21), askere gitmeden önce Çorum’daki baba evine Türk bayrağı asmıştı.
- 15 yıllık uzmandı 15 yıllık Uzman Çavuş olan Balıkesirli Hüseyin Apaydın (44) 1 çocuk babasıydı.
- İmam babanın camisine akın Er Abdullah Tokgöz’ün Konya’da imam babası Faruk Tokgöz’ün görev yaptığı Mehmet Efendi Cami, akına uğradı.
- 2 gün önce cenazedeydi Ordulu Uzman Çavuş Cüneyt Akkuş (35) 10 yıllık evli ve 2 çocuğu vardı.
- Habeşli köyüne ateş düştü Er Fatih Şalgam’ın Kastamonu’daki  baba evine ateş düştü.
- Ziraati seviyordu Ziraat mezunu Kastamonulu er Ayhan Kurtçu (21) mesleğini çok seviyordu.
- Teksas’ta master yapmıştı Zonguldaklı Emrah Kartal (26),  ABD Teksas Üniversitesi’ndeki masterını 12 Haziran’da bitirmişti.
- 10 aylık çocuğu var Zonguldaklı maden mühendis Mücahit Coşkun’un (26) 10 aylık kızı vardı.

Haberin Devamı

AFYONKARAHİSAR'DA MÜHİMMAT DEPOSUNDA PATLAMA / FOTO GALERİ

YAŞADIKLARINI BÖYLE ANLATTILAR / WEB TV

ASKER AİLELERİ GÖZYAŞLARIYLA BEKLEDİ / WEB TV

AİLELER KIŞLAYA KOŞTU / WEB TV


- 3 ay sonra baba olacaktı Adanalı Ahmet Tosun (25),  1.5 ay önce kısa dönem olarak askere gitti. Eşi Seda hamile, 3 ay sonra baba olacaktı.
- İTÜ mezunuydu İstanbul’da yaşayan Onbaşı Burak Ümit Gedik (27), İTÜ mezunuydu.
- 1.5 yıl önce evlendi Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Döğer, 1.5 yıl önce evlendi. Ankara ’daki baba ocağına büyük bir Türk bayrağı asıldı.
- Ailesi yıkıldı Er Bayram Uluer de Ankaralıydı. Ailesi acı haberle yıkıldı.
- Öğretmenlik yapıyordu Iğdırlı Mehmet Emin Çağun (27), Anadolu Üniversitesi mezunuydu. Sarıkamış’ta öğretmenlik yapıyordu.
- Geçen yıl babasını kaybetti Kırıkkaleli Er Ahmet Sandalcı (24), babasını bir yıl önce kaybetti. Ankara Posta İşletmelerinde çalışıyordu.
- İzin kullanmamış Onbaşı Mehmet Emre Özer (25), Abant İzzet Baysal Üniversitesi mezunu. Gaziantepli Özer, dağıtım iznini bile kullanmamıştı.
- Sınıf öğretmeniydi Onbaşı Hayri Kaya (25) da Gaziantepliydi. Kaya Şanlıurfa’daki bir okulda sınıf öğretmeni olarak görev yapıyordu.
- Pazartesi günü birliğe katıldı Eskişehirli onbaşı Barış Öztürk (30), KKTC’de Turizm ve Otelcilik okudu. Öztürk, 10 yıldır KKTC’de çalışıyordu. Askerlik görevi için Türkiye’ye gelmişti. Afyonkarahisar’daki birliğe pazartesi günü katılmıştı.

Haberin Devamı

TRABZONSPORLU YÖNETİCİNİN OĞLU DA ŞEHİT DÜŞTÜ

YARALI ASKER O DEHŞETİ ANLATTI / WEB TV

CEPHANELİKTEKİ PATLAMA SONRASI GÖRÜNTÜLER / WEB TV 

PATLAMANIN OLDUĞU YERİN GÜNDÜZ GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV

Canım enkaz altında

PATLAMANIN duyulmasının ardından kışladaki görevli askerlerin yakınları da Afyonkarahisar’a akın etti. Çok sayıda aile, asker evlatlarından haber alabilmek için nizamiye kapısında içeriden gelecek haberi gözyaşları arasında beklemeye başladı. İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından bir ilköğretim okulu bahçesine kışlada bulunan askerlerin yakınları ve olaydan etkilenen vatandaşlar için 30 kişilik sahra çadırı kuruldu. Afyonkarahisar Belediyesi ise kışla önünde bekleyen ve görev yapan personele çorba ve ekmek ikramında bulundu. Gece yarısından itibaren Afyonkarahisar’a gelen ve vatani görevini yapan yakınlarından haber alamayan aileler, çadırda sakinleştirilmeye çalışıldı. Çocuklarından haber alamayıp geceyi endişe içinde geçiren asker yakınları ise içeri girebilmek için nöbetçi askerler ve polisle tartıştı. Oğlunu cumartesi günü kışlaya teslim ettiğini söyleyen bir asker babası, “Canım toprağın altında yatıyor, enkaz altında. Acımız büyük” diye ağlarken eşi de baygınlık geçirdi. Sağlık Müdürlüğü’nün kurduğu çadırda asker yakınlarına hemen müdahale edildi. Sosyal medyada hastanelerdeki yaralı askerlere kan ihtiyacı olduğu yönündeki yazılar üzerine yüzlerce kişi kan vermek için Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne akın etti. Hastane önünde kuyruklar oluşurken, Vali Balkanlıoğlu kan ihtiyacı bulunmadığını açıkladı.

Haberin Devamı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!