Okula elektroşok

Güncelleme Tarihi:

Okula elektroşok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2012 10:53

TEDAŞ’ın Menemen, inşaat ruhsatı ve yapı kullanma belgesi olmadığı gerekçesiyle, sekiz derslikli ve 315 öğrencili TOKİ Asarlık İlköğretim Okulu’nun elektriğini kesti.

Haberin Devamı

TOKİ Asarlık İlköğretim Okulu’nde geçen yıl eğitime bazı sorunlar yüzünden iki hafta gecikmeli başlandı. Okulda şantiye elektriği kullanıldı. Ancak, temmuz ayı başında TEDAŞ Menemen Şubesi, okulun elektriğini kesti.
Okul Aile Birliği’nin başvurusunda binanın inşaat ruhsatı ve yapı kullanma izni belgesi olmadığı için elektriğin kesildiği bildirildi. Okulun yapıldığı arsanın İzmir Defterdarlığı ve Asarlık Belediyesi arasındaki dava nedeniyle tapu tescili yapılamadığı, belgelerin bu nedenle alınamadığı belirtildi.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başvurusu üzerine valilik, okula şantiye elektriği bağlanması için Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye yazı gönderdi. Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.’den ise TEDAŞ Menemen’e, “Yönetmelik ve mevzuat kapsamında gerekli işlemlerin yapılması” notuyla yazı gönderildi. TEDAŞ Menemen Şube Şefi Atakan Şenkal’la görüşen aile birliği ve okul yöneticileri bağlanmasını istedi. İddiaya göre; Şenkal, elektrik verilmesi için şantiye projesi çizilmesini istedi. Bu projenin çizilmesine rağmen okula elektrik bağlanmadı.

Haberin Devamı

Hayırsever devrede ama
Kayıt işlemleri süren okulda bilgisayar ve yazıcı çalışmayınca işler durdu. Bunun üzerine karşı binada oturan bir hayırsever, 100 metrelik bir uzatma kablosuyla okulun elektrik almasını sağladı. Evin balkonundan çıkan kablo okulun önündeki sokağı ve okul bahçesini geçerek içeriye giriyor. Çocukların yetişebileceği bir yerde olan elektrik kablosu, her an bir tehlikeye davetiye çıkarıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!