İstifa etsin

Güncelleme Tarihi:

İstifa etsin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2012 00:00

ÖSYM’nin hâkim ve savcılık sınavını iptal ettiğini açıklamasının ardından eğitim sendikaları ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir’e istifa çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Eğitimciler, Demir’in başkanlık koltuğuna oturduğu 2 yıllık süreçte şaibesiz sınav yapamadığını savunarak, Türk halkından özür dileyerek istifa etmesi gerektiğini söylediler. İşte görüşler:

ÖSYM artık kabak tadı verdi

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “ÖSYM’nin bu sınavı iptal etmesi yetmez, gerekçesini de tam açıklamalı” diyerek şunları söyledi: “Kopya açık ama kim çekti nasıl çekti, deşifre edilmeli. Artık gizlenmemeli, sorumlular cezalandırılmalı. ÖSYM artık kabak tadı verdi. Şaibesiz tek bir sınav yok. Onu (Demir) o koltuğa oturtanlar şapkayı artık önüne koysun. Türkiye nereye gidiyor. Sayın Başbakan daha ne kadar tahammül edecek. Kimsenin tahammülü kalmadı. Her sınavda kopya olacaksa, alın terinin, emeğin ne anlamı kaldı. Adayların psikolojisi bozuldu. ÖSYM’nin vurdumduymazlığına seyirci kalanlar suçludur.”

Haberin Devamı

En istikrarlı ÖSYM Başkanı

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir de Ali Demir’in göreve geldiği günden bu yana sağlıklı bir sınav yapamadığını belirterek, “İstikrarlı bir şekilde başarısızlık, usulsüzlük devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin bu anlamda en istikrarlı ÖSYM Başkanı. Demir, özür dileyerek hemen istifa etmeli. ÖSYM zaten çukurun dibinde. Daha fazla batmamalı. İnandırıcılığı da yok. Yandaşlara, cemaate sorular sızdırılıyor. Güven sarsıldı” dedi.

2 YILDA 7 HATA

-  2010 yılında dönemin ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağa’nın Kamu Personel Seçme Sınavı skandalının ardından istifa etmesiyle boşalan başkanlık koltuğuna vekaleten oturan Ali Demir, kısa süre sonra Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı’nın imzası sonucu üçlü kararnameyle ÖSYM Başkanı olarak atandı. 2 yıldır ÖSYM Başkanlığı görevini yürüten Demir, birçok skandala imza attı. Yarımağan’ı istifaya götürüp Demir’i başkanlık koltuğuna oturtan süreç ve Demir dönemindeki hatalar zinciri şöyle:
-  2010’da Ünal Yarımağan zamanında KPSS’de 500’ü aşkın aday Eğitim Bilimleri testinde 120’de 120 doğru yaptı. Açıköğretim Sınavı’nda bir astsubayın üzerinden sınavın soru ve cevapları çıktı. Yarımağan istifa etti.
-  2010 Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda 4 sorunun yanlış olduğu ileri sürüldü. Dava Danıştay’a kadar uzarken,  ÖSYM 1.5 yıl sonra soruların yanlış olduğunu kabul etti.
-  29 Mart 2011’de ÖSYM Başkanlığı’na Ali Demir geldi ve YGS’de şifre skandalı patlak verdi. Demir önce reddetti, sonra “Şifre var kopya yok” dedi. Savcılık takipsizlik verdi. Bazı adayların puanları yanlış hesaplandı. Aynı sınavda Diyarbakır’da YGS’ye giren 4 öğrencinin cevap anahtarı kayboldu. Öğrenciler doğrudan ikinci sınav LYS’ye girmeye hak kazanmış sayıldı.
-  2011 ALES’te İzmir’deki bir okulda kitapçıktaki sorular eksik çıktı. Manisa’dan yedek kitapçık getirtildi.
-  2011 Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denkliği için Seviye
Tespit Sınavı’nda tıp doktorluğu ikinci aşama kitapçığındaki 100 sorudan 75’i önceki yılın sorularıyla aynı çıktı, sınav iptal oldu.
-  2012 KPSS’de 2’nci oturum devam ederken sabah sorulan sorular internete düştü. ÖSYM sızdırmayı reddetti, savcılık soruşturuyor.
-  2012 LYS puanların yanlış hesaplandığı iddia edildi. ÖSYM  yine reddetti.
-  Son olarak da hâkim ve
savcılık sınavları ÖSYM tarafından yapılan açıklamayla iptal edildi. Sınavda kopya çekildiği iddia edildi, ÖSYM inceleme başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!