‘Hızlı Geçiş’te 30 liranın faili meçhul

Güncelleme Tarihi:

‘Hızlı Geçiş’te 30 liranın faili meçhul
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2012 00:00

Kartlı Geçiş Sistemi’nin (KGS) yerini alması planlanan Hızlı Geçiş Sistemi’nde (HGS) 30 lira bakiyenin altındaki geçişlerin ‘kaçak’ olarak değerlendirilecek olması tüketicileri ayağa kaldırdı.

Haberin Devamı

Tüketici örgütleri kriterin değişmemesi durumunda uygulamanın tamamının iptali için mahkemeye gitmeye hazırlanıyor. Ankara’dan gelen haberlere göre ise bu sınırı kimin belirlediği belli değil. Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) yetkilileri asgari 60 liralık yükleme sınırını da 30 liranın altına kara listeye alma sınırını da PTT Genel Müdürlüğü’nün belirlediğini söylerken; PTT Genel Müdürü Osman Tural, “Bunu Karayolları Genel Müdürlüğü belirledi” dedi.

PTT mi Karayolları mı

KGM yetkilileri, “Şartları PTT belirliyor. Biz sınırlama ileri sürmedik” diye konuştu. Üst düzey bir yetkili, “Köprü ya da otoyoldan bir araç geçtiğinde biz geçiş numarasını alıp, PTT’ye bildiriyoruz. Aracın kim olduğu, kartında yeterli bakiye bulunup bulunmadığı bizi ilgilendirmiyor. Protokole göre geçen araç numarasını PTT’ye bildirip, 1 hafta içinde hesabımıza ücretin yatırılmasını isteyeceğiz” dedi. PTT’nin vatandaşın ‘yetersiz bakiyesi’ nedeniyle zor duruma düşmemek için ‘depozito’ olarak 30 lirayı hesapta tutmasını istemiş olabileceğini belirten yetkili, bankaların da verdikleri OGS’ler için bireysel hesapta belli bir miktar bulundurma zorunluluğu olduğunu anımsattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!