Göbekte trafik kaosu

Güncelleme Tarihi:

Göbekte trafik kaosu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2012 00:00

Batıkent Başkent Bulvarı’ndaki kavşakta trafik sinyalizazyon sisteminin bulunmaması araç akışının yoğun olduğu saatlerde trafik kaosuna neden oluyor. Çevre sakinleri kavşakta kazaların meydana geldiğini söylüyor.

Haberin Devamı

BATIKENT Başkent Bulvarı’nın 15. ve 20. caddelerle bağlantısını sağlayan kavşak noktasında trafiği düzenleyen sinyalizasyon sisteminin bulunmaması araç geçişlerini olumsuz etkiliyor. Çevrede yaşayan vatandaşlar, bölgede sıkça yaşanan trafik kazaları nedeniyle tedirgin olduklarını söylüyor. Çevre sakinlerinin Türkiye’nin en büyük göbeği olduğunu savunduğu yaklaşık bir yıl önce inşa edilen kavşakta, hizmete girdiği günden bu yana sinyalizasyon sistemi ve trafik uyarı levhaları bulunmuyor. Dört farklı yoldan hızla gelen araçların kullandığı kavşakta trafiğin yoğun olduğu saatlerde çevrede yaşayanların ifadesiyle “trafik kaosu” yaşanıyor.

Yüreğim ağzıma geliyor

Bölge esnafı Gaye Kurul, “Bu kadar büyük bir göbekte trafik sinyalizasyon sisteminin olmaması mantıksız. Sık sık kaza oluyor. Yayalar araçların ortasında kalıyor. Dükkanda otururken bile sürekli tedirginiz. Özellikle büyük araçlar geçerken yüreğim ağzıma geliyor. Buraya trafik ışıklarının yapılması şart” dedi. Bulvar yakınındaki dükkan sahiplerinden Ahmet Değirmenci ise Çevre Yolu’ndan gelip kavşağa giriş yapanlarla, 1940. Cadde’den gelen araçların sıklıkla kazaya karıştığını belirtti. Kavşak çevresinde yaşayan vatandaşlar, bölgede trafiği kontrol altına alacak bir düzenleme yapılmasını ve kazaların önüne geçilmesini istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!