Akdeniz’deki Koç Köy

Geçtiğimiz hafta çıktığım tatilde iş yine ayağıma geldi!

Haberin Devamı

Kekova bölgesinde tekneyle çıktığım turda, eski adı ‘Simena’ olan Likya kenti Kaleköy’ü gezerken, Koç Holding Onursal Başkanı Mustafa Rahmi Koç’un adını taşıyan bir okul gördüm. Ünlü işadamı, eskiden beri müdavimi olduğu Kaleköy’ün tepesindeki kalenin hemen altına üç sınıflı bir okul inşa ettirmiş. Ayrıca kaleye nazır taş evleri satın alıp restore ettirerek kendisine özel bir villa yaptırmış. Rahmi Koç, her yıl teknesi ya da helikopteriyle Kekova’ya gelerek burada tatil yapıyormuş. 180 haneli Kaleköy’de Koç’un yanı sıra işadamları Erdoğan Demirören ve Ali Dinçkök’ün de evleri bulunuyor.

Filme özel motor

TT Custom Choppers markasıyla kişiye özel motorlar üreten Tarhan Telli, “G.D.O” filminde rol alacağı iddiasına yanıt verdi. Filmde oynamayacağını ve oyunculuk yapmayı da düşünmediğini söyleyen Telli, “Ev ve işyerimi film çekimlerine tahsis ettim, durum yanlış anlaşıldı. Oyunculuk yapmam gibi bir durum söz konusu değil” dedi. Artık filmler için de motor ürettiğini belirten Telli ayrıca “G.D.O”da rol alan Şafak Sezer için özel bir motor tasarladığını açıkladı.

Haberin Devamı

Sosyete F1 pistinde

Toyota’nın yeni spor otomobili GT86, Formula 1 yarışlarının yapıldığı İstanbul Park Pisti’nde tanıtıldı. Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt’un ev sahipliği yaptığı etkinliğe iş, sanat, spor ve cemiyet hayatından çok sayıda ünlü isim katıldı. İsteyenlerin test sürüşü de yaptığı etkinlikte otomobili inceleyenler arasında Altan Gördüm, Atilla Ciner, Doğukan Manço, Raffi Artık, Ayşe Azizoğlu, Sibel Serin, Melis Yelkenci, Günsel Ülkü, Özlem Acar, Serap Tibuk, Semih Saygıner ve Uğur Batuk’un yanı sıra Beşiktaş’ın yıldız futbolcuları İbrahim Toraman, Necip Uysal ve Batuhan Karadeniz de vardı. Türkiye’nin başarılı pilotlarından Volkan Işık ve ekibinin gösterisi tanıtıma renk kattı.

Düğün valsi

Profesyonel yelkenci Ali Tezdiker, 2008 yılında yat yarışları sırasında tanıştığı Yasemin Menger’le Çırağan Sarayı’nda evlendi. Birlikte dans dersleri de alan çift, düğünlerinde hünerlerini sergiledi, ilk danslarını ‘Viyana Valsi’ eşliğinde yaptı.

Haberin Devamı

Beyaz Gece ile yaza veda

İstanbul gecelerinin popüler adreslerinden Sortie, yaz sezonunu bu akşam kapatıyor. “White Night” (Beyaz Gece) adlı yaza veda partisine ünlü organizatör ve DJ Cüneyt Kurt ev sahipliği yapacak. Misafirlerin beyaz kıyafetlerle katılacağı gecede DJ Tarkan performans sergileyecek.

Yazarın Tüm Yazıları