ÖSYM’den doktorlara 1,5 yıl sonra ‘Pardon’

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM’den doktorlara 1,5 yıl sonra ‘Pardon’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2012 00:00

Önce ertelenen, yapıldıktan sonra da 4 sorusunun yanlış olduğu öne sürülen 2010 Sonbahar Tıpta Uzmanlık Sınavı’na (TUS) ilişkin itirazlar Ankara 15’inci İdare Mahkemesi’nce kabul edilince yine bir çıkmaza giren ÖSYM, çareyi sınav sonuçlarını bir kez daha değiştirmekte buldu.

Haberin Devamı

Çok sayıda doktor, ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi’ne girdiğinde başka bir yere yerleştirildiğini öğrendi. Bazıları “Sınava girdiğinizden ve tercih yaptığınızdan emin olun” uyarısıyla karşılaştı.

‘Yanlış’ı kabul

ÖSYM bu durumu sınava girenlere “2010- TUS Sonbahar Dönemi Mahkeme Kararı ile Soru İptalleri Neticesinde Yeniden Yapılan Değerlendirme ve Yerleştirme Sonuçları açıklandı” başlığıyla duyurdu. Merkez, bazı soruların yanlış olduğunu da böylece kabul etti. ÖSYM ayrıca Danıştay 8’inci Dairesi’nin temyiz istemini reddederek Bölge İdare Mahkemesi’nin verdiği kararı onadığını bildirdi.

Forumlar kaynıyor

ÖSYM yetkilileri tarafından “Daha önce yerleştirildiğiniz uzmanlık programı hakkınız korunmuştur” açıklaması yapılmasına rağmen doktorlar, “İşimi kaybeder miyim” kaygısına kapıldı. Mağdurlardan Ersin Çağrı Şimşek (26), “15 gün içinde dilekçeyle başvurarak, yerleştirildiğimiz yeni yere gitmeyip mevcut görev yerlerimizde kalma hakkımız varsa bile bunun güvencesi daha somut şekilde verilmeli” dedi. Forumlara göre, yeni görev yerlerine gitmeyi tercih eden doktorlar ise orada halihazırda görev yapan doktorlar kalmak isterse, nasıl bir çözüm bulunacağını da merak ediyor.

Haberin Devamı

“Tanıdık varsa Oxford’a bile yerleşirsin”

ÖZEL forumlarda olaya tepki gösteren doktorlar, kimi zaman esprilerle düştükleri gülünç duruma dikkat çekmeye çalıştılar. Doktorların yorumlarından bazıları şöyle:
- Hiçbir yere yerleşememiştim şimdi Erciyes Aile Hekimliği’ne yerleşmişim 1,5 yıl sonra. “Kazandım da gitmedim” derim artık.
- “Alt tercihe yerleştiniz” yazıyor ama ne olduğunu yazmıyor? 15 gün içinde nereye gideceğimi bilmeden nasıl dilekçe vereyim?
- Doğru sayısı değişmemiş, puan yükselmiş. Saçmalık bu.
- Torpilim olsa iyiymiş, bu kargaşada her yere giderdim.
- Neyse kazandık da kurtulduk ÖSYM’den. Korkuyorum bir gün “Sizi şuraya yerleştirdik gidin okuyun” diyecekler diye.
- Sınav tarihi: 11- 12 Aralık 2010, Sonuç açıklama tarihi 31 Ağustos 2012. Aslan Parçası ÖSYM.
- ÖSYM’de yine bir cümbüş havası. Tanıdığın varsa şu karışıklıkta Oxford’a bile yerleşirsin. Tanıdığı olan hayrına beni baş asistan yapsa olmaz mı?
- ÖSYM yol ve taşınma masraflarını karşılayacak mıymış?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!