Çelik kanatlar daha da güçlendi

Güncelleme Tarihi:

Çelik kanatlar daha da güçlendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2012 00:00

Hava Harp Okulu 58’inci döneminde mezun olan 2’si Ürdünlü 8’i kadın 197 teğmen dün törenle diplomalarını aldı.

Haberin Devamı

Yeşilköy’deki Hava Harp Okulu Komutanlığı’nda düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel,  kuvvet komutanları katıldı. Türk Yıldızları’nın gösterilerini alana inerek izleyen Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sağlık durumunun sorulması üzerine, “Her geçen gün daha iyiye gidiyor” dedi.

197 GENÇ TEĞMEN BÖYLE MEZUN OLDU / WEB TV

MEZUNİYET TÖRENİNDEN KARELER

Heyecanlandım

/images/100/0x0/55ea0f56f018fbb8f868941e

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Türk Yıldızları’nın müthiş gösterisini havacı üniforması giyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’le birlikte izledi. Erdoğan, tören sonunda gazetecilerin sorusu üzerine, tüm teğmenleri kutlayarak, “İnanıyorum ki Hava Kuvvetlerimiz bu teğmenlerimizle yeni bir güç kazanacak. Ailelerine de mutluluklar diliyorum. Bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Her yıl 200’e yakın teğmenimizle farklı bir güce ulaşıyoruz. İleri teknolojiyi de yakaladığımız Hava Kuvvetlerimizde inanıyorum ki gelecek çok daha iyi, çok daha güçlü olacak” dedi. Bir gazetecinin “Gösteride heyecanlandınız mı?” sorusu üzerine Erdoğan, “Heyecanlanmamak mümkün mü? Tamamıyla bileğin ve yönetimin, beyin gücünün oradaki pilot arkadaşlarımızın hakikaten ortaya koyduğu bir performans. Cesaret diyeceğim. Bir metre mesafede nasıl uçuş yapılıyor. Doğrusu zaman zaman ben ürküyorum. Milyonda bir ihtimal de olsa ürküyorum. Ama burada alan müsait olduğu için tercih etmişler. Kendilerine bundan sonraki süreçte başarılarının artarak devamını temenni ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Daima hür, bağımsız

Törende konuşan Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fatih Sert, “Türkiye Cumhuriyeti ve büyük Türk milleti, Hava Harp Okulu’ndan mezun olan teğmenlerin çelik kanatlarının pırıltısı altında, daima hür ve bağımsız olacak, ay yıldızımız semalarda bu güvenle dalgalanacaktır” dedi. Cemil Çiçek, dönem 1’incisi Teğmen Melih Döner’e, Başbakan Erdoğan,  ikinci Teğmen Recep Mutlu’ya, Org. Özel üçüncü Abdullah Berşah Kül’e diplomalarını verdi. Sancak devir-teslim töreni sonrası F-4 ve F-16 uçakları geçiş yaptı. Sancaktar ve muhafızlarına kılıç ve diplomalarını Tümgeneral Fatih Sert verdi. Tören, Türk Yıldızları Akrobasi Timi’nin gösterisi ile son buldu.

Haberin Devamı

158 Barbaros daha

Deniz Harp Okulu 239’uncu Diploma Alma ve Sancak  Devir Teslim Töreni, Tuzla’da yapıldı. Mezun olan 5’i misafir, toplam 158 genç subayın diplomalarını aldığı törende Deniz Harp okulu Komutanı Tümamiral Adnan Özbal, teğmenlere özetle şöyle seslendi:  “Sizler sıradan veya kolay olanla yetinmediniz. Deniz subayı oldunuz, bahriyeli oldunuz. Görevinizi üstün bir vazife anlayışı ve yüksek disiplin içerisinde yerine inanıyor ve sizlere güveniyorum.” Mezunların diplomalarının almasının ardından sancak devir teslim töreni yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!