Hava Harp Okulu'nda mezuniyet sevinci

Güncelleme Tarihi:

Hava Harp Okulunda mezuniyet sevinci
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2012 17:05

HAVA Harp Okulu’ndan bu yıl 8’i kadın 187’si erkek 2’si Ürdün’lü olmak üzere toplam 197 teğmen mezun oldu. Genelkurmay Başkanlığı’nın çeşitli gazete, ajans ve televizyonlara yapmış olduğu akreditasyon uygulaması İstanbul’da ilk defa Hava Harp Okulu’nun 58. mezuniyet töreninde kaldırıldı.

Haberin Devamı

Hava Harp Okulu 58. Dönem Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni Yeşilköy’deki Hava Harp Okulu Komutanlığı’nda yapıldı. Törene Cumhurbaşkanıvekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Emin Murat Bilgel, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Muhittin Fatih Sert ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı katıldı. Hava Harp Okulu Komutanlığında yapılan törende 8’i kadın 187’si erkek 2’si Ürdün’lü misafir askeri personel olmak üzere 197 teğmen mezun oldu.

197 GENÇ TEĞMEN BÖYLE MEZUN OLDU / WEB TV

Haberin Devamı

MEZUNİYET TÖRENİNDEN KARELER

Bu arada Genelkurmay Başkanlığı’nın çeşitli gazete, ajans ve televizyonlara yapmış olduğu akreditasyon uygulaması İstanbul’da ilk defa Hava Harp Okulu’nun 58. mezuniyet töreninde kaldırıldı.

HAVA HARP OKULU KOMUTANI’NDAN AİLELER VE GENÇ TEĞMENLERE MESAJ

Hava Harp Okulu Komutanlığındaki törene ilk Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel geldi. Özel’in lacivert renkli Havacı üniforması giydiği görüldü. Ardından Cumhurbaşkanıvekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek daha sonra da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tören alanına geldi. Çiçek ’ Hava Harp Okulu merhaba ’ diyerek mezun olan teğmenleri selamladı. Tören başlamadan önce Cumhurbaşkanıvekili Çiçek ile Başbakan Erdoğan’ın kısa bir süre sohbet ettiği görüldü. İstiklal Marşı ile tören programı başladı. Mezun olacak teğmenler 10. Yıl Marşı’nı okuyarak tören alanına geldi. Törende bir konuşma yapan Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Muhittin Fatih Sert mezun olacak öğrencilere ve ailelere hitap etti.

Tümgeneral Sert, "Çok büyük fedakarlıklarla yetiştirerek kartallar yuvası Hava Harp Okulu’na teslim ettiğiniz evlatlarınız, yürekleri vatan, Cumhuriyet, askerlik ve havacılık sevgisiyle dolu, canlarını barışın ve özgürlüğün sembolü olan mavi semalarımızı korumaya adamış seçkin ve yürekli Türk subayları olarak karşınızda dimdik durmaktadırlar. Yetiştirilmelerinde ve başarılarındaki destekleriniz için şükranlarımı sunuyor, sizleri gönülden kutluyor daha nice mutlulukları birlikte yaşamanızı diliyorum " dedi.

Tümgeneral Sert, mezun olacak genç teğmenlere de hitap ederek, " Yarınlarımızın güvencesi genç teğmenler. Büyük bir hevesle başladığınız dört yıllık eğitim sürecinin sonuna geldiniz. Özveri, cesaret, gayret ve sabır göstererek yakaladığınız başarının haklı gurur ve sevincini yaşıyorsunuz. Sizler aldığınız kapsamlı eğitimle kendine güveni tam üstün nitelikli birer insan profesyonel bir asker ve cesur havacılar olarak yetiştirildiniz. Artık çağdaş bir hava subayı olarak Hava Kuvvetleri saflarına katılıp vatan savunmasında önemli bir rol üstlenmeye göklerde sizi bekleyen yerinizi almaya ve milletimizin gurur kaynağı olmaya hazırsınız " diye konuştu.

"BİZLER MUSTAFA KEMAL RUHLU TÜRK SUBAYLARIYIZ"

58. Hava Harp Okulu mezunları adına bir konuşma yapan devre birincisi Teğmen Melih Döner de şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanıvekilim Hava Harp Okulu’ndaki eğitim sürecini tamamladığımız bugün uğruna can vermeye and içtiğimiz kutsal vatan savunması içindeki yerini alan en genç teğmenler olmanın haklı gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Şu an karşınızda dimdik duran ikisi dost ve müttefik ülke silahlı kuvvetler mensubu olmak üzere 197 teğmen Kartallar Yuvası Hava Harp Okulu’ndan Atatürk ilke ve inkılaplarının temelini oluşturan aklın ve bilimin öncülüğünden sağlam karakter özveri ve inançla görevlerimizi yapacak nitelikleri kazanmış subaylar olarak mezun oluyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanıvekilim Ata’mızın İstiklal ve Cumhuriyetin teminatı olarak gördüğü Türk gençliğinin fertleri olarak istikbalimizi vakur ve kendinden emin bir şekilde omuzluyor ve Ulu önderimizin bizlere vermiş olduğu görevleri yerine getirebilmek için sahip olduğumuz hırs ve azimle bir kez daha vurgulamak istiyoruz ki güzel yurdumuzu, yüce milletimizi tehdit etmeye cüret edecek tüm düşmanlar karşılarında bizleri bulacaktır. Türkiye Cumhuriyeti ve Büyük Türk milleti çelikten kanatlarımızın altında ebediyen hür ve bağımsız kalacaktır. Şu an huzurunuzda durmakta olan bizler Mustafa Kemal ruhlu Türk subaylarıyız."

Daha sonra dönem birincisi Teğmen Döner ve mezun olan diğer teğmenler " Bu duygu ve düşüncelerin sembolü olarak and içeriz ki, laik ve dmeokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına ülkenin bölünmez bütünlüğüne yüce Türk ulusunun namus ve şerefine aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller, karşılarında bizi bulacaktır. Bizler Türk istikbalinin evlatlarıyız. Şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacak ve şerefimizle öleceğiz " andını içti. Devre birincisi Teğmen Melih Döner konuşmasının ardından, Hava Harp Okulu yaş kütüğüne uçak maketi çaktı.

DEVRE BİRİNCİSİ DİPLOMASINI CUMHURBAŞKANIVEKİLİ CEMİL ÇİÇEK’TEN ALDI

Konuşmaların ardından, dereceye giren teğmenlere diplomaları verildi. Devre birincisi teğmen Melih Döner’e diploması Cumhurbaşkanıvekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, devre ikincisi teğmen Recep Mutlu diplomasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan devre üçüncüsü Abdullah Berşah Kül diplomasını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, devre dördüncüsü ve sancaktar olan teğmen Murat Ünal diplomasını sancak devir teslim töreninin ardından Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Muhittin Fatih Sert devre beşincisi Mehmet Ali Taşkıran diploması Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, devre altıncısı teğmen Abdullah Serdar İnce diplomasını İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin devre yedincisi teğmen Hakan Aksoy ise, diplomasını Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu’ndan devre sekizincisi teğmen Fehmi Selçuk diplomasını Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel devre dokuzuncusu teğmen Hüseyin Demiral diplomasını Hava Kuvvtleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, devre onuncusu teğmen Ahmet Oğuzhan Yıldız ise, diplomasını Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu’nun elinden aldı. Diploma töreninin ardından sancak devir teslim töreni yapıldı.

TÜRK YILDIZLARININ GÖSTERİSİ NEFES KESTİ

Sancak devir teslim töreninin ardından, Hava Harp Okulu’ndan mezun olan teğmenler Harbiye Marşı okudu. Ardından Hava Harp Okulu’nun 58. dönem mezunları 197 genç teğmen tören geçişi yaptı. Tören geçişinin ardından bu kez Türk yıldızları gösteri uçuşu yaptı. Cumhurbaşkanıvekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Yıldızları’nın gösterisini, gösteri için hazırlanan platformun üzerinden izledi. Erdoğan ile Cemil Çiçek bir süre gösterileri beraber izledi. Ardından Hava Harp Okulu’ndan mezun olan 197 genç teğmen kılıçlarıyla mezuniyetlerini kutladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!