CHP Milletvekili Serindağ'dan çadır kent ziyareti

Güncelleme Tarihi:

CHP Milletvekili Serindağdan çadır kent ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2012 22:42

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin kaldığı İslahiye ilçesindeki çadır kenti ziyaret etti.

Haberin Devamı

Kaymakam Osman Beyazyıldız'dan çadır kentle ilgili bilgi alan Serindağ, çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Serindağ, Türkiye'ye sığınan insanların ihtiyaçlarının karşılanarak barınmalarının sağlanmasının insani görev olduğunu vurguladı.

“Suriye'deki olaylar neden bu safhaya geldi, bizim üzerinde durduğumuz konu bu” diyen Serindağ, şöyle konuştu:“Suriyeliler neden perişan oldu, Suriyeliler neden yerlerinden yurtlarından ayrılmak zorunda kaldı? Bizim en çok üzerinde durduğumuz konu bu. Suriye'de bir an önce sükunetin sağlanmasını, düzenin tesis edilmesini, oradaki insanların mutlu şekilde bir arada yaşamalarını isteyen, arzulayan bir partiyiz. Bunu canı gönülden istiyoruz. Komşularımızın huzurlu olması ülkemizin de huzurlu olması demek. Ülkemizin huzurlu olmasını isteyen bir partiyiz. O nedenle bu konunun üzerinde önemle duruyoruz. Yoksa biz orada şu veya bu tarafın destekçisi değiliz. Ne Beşşar Esed'in destekçisi ne de diğer bir grubun destekçisiyiz.”

Haberin Devamı

Bir gazetecinin, CHP milletvekillerinin Hatay'daki Apaydın kampına alınmamasıyla ilgili sorusu üzerine Serindağ, “Bu, kabul edilebilir bir durum değil. Bakınız buradaki çadır kente geldik, inceleme yaptık. Ne mahsuru oldu? Suriyelilerle görüştük. Kaymakamdan gerekli bilgileri aldık. Teşekkür ediyoruz. Milletvekilleri o kampa giremediğine göre orada başka bir şeyler yapılıyor demektir. Lafı eğip bükmeyelim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!