Güney Afrika'daki seçim kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Güney Afrikadaki seçim kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2012 13:32

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sosyalist Enternasyonal’in Güney Afrika’nın yasama başkenti Cape Town’da bugün başlayan 24’üncü Kongresi’ne katılıyor.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb27cff018fbb8f8aee8e2
Kılıçdaroğlu’nun öncelikli hedefinde SE Başkanlığı'nı bir dönem daha sürdürecek olan Yunanistan eski Başbakanı ve PASOK eski Genel Başkanı Yorgo Papandreu’nun başkan yardımcılığına seçilmek var. Kılıçdaroğlu’nun kurmayları seçim kampanyasına başladı. Kılıçdaroğlu’nun kurmayları tarafından İngilizce hazırlanan ve “KEMAL for VICE PRESİDENCY” başlıklı tanıtım broşürü delegelere dağıtıldı.

İlk konuşmacı oldu

Başkan Yardımcılığı'na seçilmesine kesin gözüyle bakılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik ilgi Kılıçdaroğlu’nun konuşma sırası açısından da kendini gösterdi. Kılıçdaroğlu’nun resmi açılış sonrası başlayacak oturumların ilk konuşmacısı olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU, GÜNEY AFRİKA'DA / Foto Galeri

BDP’nin statüsü yükseltildi

Öte yandan Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) Eş Genel Başkan Gültan Kışanak ve Van Milletvekili Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür ile partinin Avrupa Sorumlusu Eyyüp Doğru ile birlikte sürdürdüğü “Tam Üyelik” çalışmasından beklenen sonuç çıkmadı. BDP’nin Güney Afrika’daki kongrede “Gözlemci Üye” statüsünden “Danışman Üye” statüsüne yükseltilmesi bekleniyor. Akşam saatlerinde yapılması beklenen seçimler öncesinde “Tam Üyelik” için son dakika kulislerini sürdüren BDP için asıl hedef 2013’te İstanbul’da yapılması planlanan konsey toplantısı gibi görünüyor. BDP Güney Afrika’da sağladığı “statü” yükselişini İstanbul’da tam üyeliğe taşımayı planlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!