Tecavüze uğradı suçlu oldu

Güncelleme Tarihi:

Tecavüze uğradı suçlu oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2012 09:56

14 yaşında otuz beş kişinin cinsel istismarına uğradı ama davada hiç tutuklu kalmadı.

Haberin Devamı

Milliyet'in haberine göre, Kenarlara dizilmiş sandalyelerde kadınlar, onların çocukları ve 15-16’lık delikanlılar oturuyor. Kadınların neredeyse tamamının başı örtülü, ellerinde Yasin’ler, gözleri bir kapıda, mırıl mırıl dua ediyorlar. Burası velilerin sınavdaki çocuklarını bekledikleri bir okul değil. Burası Sakarya Adliyesi. Annelerin dua ettiği o kapının ardındakiler ise tecavüz davasının sanıkları. Aslında 18 yaşından küçük oldukları için sanık değil, suça sürüklenen çocuklar onlar. Mağdur Ö.C. 14 yaşında. 35 kişinin cinsel istismar ve tecavüzüne uğradı. Şimdi devlet korumasında. Bu görülen, davanın ilk duruşması.

Ö.C. yok burada. Hatta yakınları, arkadaşları da yok. Sadece annesi ve babası. Onlar da polis korumasıyla giriyorlar duruşma salonuna. Koridoru dolduran sanık yakınlarından korunmak için.      
 
O yakınlar ki, adliyenin kapısından Ö.C.’ye destek için gelen avukatlara hakaret ederek girdiler. Şimdi de öfkeliler. Hem Ö.C.’ye hem de ailesine. Çünkü hiçbiri kabul etmiyor çocuğuna isnat edilen suçu. “Oğlum 14 yaşındaki bir kıza” Çok ama çok ağır olan bu cümlenin devamı, taşınacak gibi değil.

Arada bir kapı açılıp mübaşir bir avukat adı söyledikçe o anneler bir an olsun oğullarını görebilmek için yığılıyorlar kapıya. Saatler ilerledikçe gözyaşları da artıyor, okunan dualar da. Ve Ö.C.’nin hayatının bundan sonra çok zor olacağına dair işaretler de. Birinden “O kızı katletmek lazım” cümlesini duyuyorum. Diğeri “Kızlarına sahip çıksalardı” deyiveriyor. Bir başkası “İstanbul’dan kadın avukatlar gelmiş kıza destek için” diyor ve biraz önce dua okuyan dudaklardan ağır bir küfür dökülüyor.  Ve Ö.C.’nin annesi ile babası çıkıyor duruşma salonundan. Yine polis eşliğinde. Bir uğultu başlıyor. Hakaretler, polis tarafından engelleniyor ama anne de baba da titriyorlar sinirlerinden. Yanlarına gidecek oluyorum, tersliyor baba beni. “Eğer kızıma destek olmak istiyorsanız, bizden konuşmamızı istemeyin” diyor, “Çocuğumuza yeni bir hayat kurmak istiyoruz”.

Yeni bir hayat. Oradaki ailelerin tamamının Ö.C.’yi suçlu buldukları bir yerde yeni bir hayat.

Haberin Devamı

UTANÇ DAVASINA GİZLİLİK KARARI

Haberin Devamı

Adapazarı’nda 3 ay önce 14 yaşındaki Ö.C.’ye, aralarında iki polis müdürünün de bulunduğu 31’i öğrenci 35 kişinin cinsel istismarda bulunmasıyla ilgili davaya dün Sakarya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşma öncesi adliye önüne gelen kadın örgütleri Ö.C.’ye destek verdi.Sakarya Kadın Platformu açtıkları pankartla olayın takipçisi olacaklarını ilan etti. Platform adına açıklama yapan Özgül Karaman, “Fethiye ve N.Ç. davalarında adalete olan güveni sarsan sonuçlardan sonra, bu davanın takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz. Gelenekselleşen taciz ve tecavüz sisteminin ortadan kalkması için atılan her adım hayati önem taşımaktadır” dedi. Açıklama sırasında, davada tutuklu olarak yargılanan ve yaşları 18’den küçük olan çocukların aileleri tepki göstererek kendi çocuklarının da mağdur olduklarını öne sürdü.

35 SANIKLI CİNSEL İSTİSMAR DAVASINDA 19 ÖĞRENCİ SERBEST KALDI

Haberin Devamı

Aralarında 2 emniyet müdürü ve 18 yaşından küçük öğrencilerinde olduğu 35 kişinin cinsel istismarına uğradığı iddia edilen 14 yaşındaki Ö.Ç.’nin davasının ilk duruşmasında tutuklu yargılanan 19 öğrenci gece geç saatlerde tahliye edildi. Bu kararla dava kapsamında tutuklu sanık kalmadı.

Sakarya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve yaklaşık 15.5 saat süren dava saat saat 00.15 sıralarında sona erdi. Mahkeme, emniyet müdürü N.Ş.’nin firari olduğu davada, tutuklu yargılanan 19 kişinin tahliyesine karar verdi. Mahkeme, tahliyeye gerekçe olarak sanıkların yaşlarının küçük, cezaevinde tutuklu kaldıkları süre ve delillerin toplanmasını gerekçe gösterdi. Tahliye kararını öğrenen tutuklu yakınları büyük sevinç yaşarken ailelerin çocuklarını cezaevinden alabilmek için gece yarısı Sakarya Cezaevine gitti. Tahliye edilen 19 kişinin, Ö.C.’ye cinsel istismarda bulunanlar olduğu iddia edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!