"Umut"larını yitirdiler

Güncelleme Tarihi:

Umutlarını yitirdiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2012 00:00

İZMİR’in Karabağlar İlçesi’nde, parkta kaydırakta oynarken kimliği belirsiz magandanın tabancasından çıkan kurşunun hedefi olan 6 yaşındaki Umut Ceylan’ın anne ve babası büyük acı yaşadı.

Haberin Devamı

Baba Ufuk Ceylan, “Oğlum, maganda kurbanı oldu. Bu saatten sonra, oğlum gittikten sonra sanık bulunsa ne olacak? İki gün sonra unutulacak. Ama o acıyı biz nasıl kaldıracağız, biz nasıl unutacağız?” diye gözyaşı döktü. Polisin elinde şu ana kadar hiçbir ipucu yok.
Bozyaka İlçesi Bozyaka semtinde oturan 6 yaşındaki Umut Ceylan’ı anne babası dün Hüseyin Akdak İlköğretim Okulu’na yazdırdı. Eve dönen Umut, ablası Doğa Ceylan’la (8) akşam yemeğinin ardından evlerinin yaklaşık 100 metre uzağında 5713 Sokak’daki General Asım Gündüz Parkı’na oynamaya gitti. Parktaki diğer çocuklarla oynayan küçük Umut, saat 22.30 sıralarında, üzerinde bulunduğu kaydıraktan düştü. Tişörtünden kan sızdığı görülen küçük Umut, oynarken düşüp yaralandığı sanılarak önce evine ardından da hemen hastaneye kaldırıldı. Doktorlar küçük çocuğa hemen müdahale ederken Umut’un eteşli silahtan çıkan kurşunla vurulduğunu belirledi. Doktorların tüm çabasına rağmen küçük umut yaşatılamadı. Bir beyaz eşya firmasının satış bölümünde görevli baba Ufuk Ceylan (37) ile ev hanımı anne Gülhan Ceylan (37) daha birkaç dakika önce gülüp oynayan minik çocuklarının ölüm haberiyle yıkıldı.

Haberin Devamı

Bu acıya dayanılmaz
Umut Ceylan’ın cesedine İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’nda otopsi yapıldı. Ateşli silah yaralanması sonucu hayatını kaybettiği belirlenen talihsiz Umut’un babası Ufuk ve annesi Gülhan Ceylan da yakınlarıyla Adli Tıp Kurumu önünde çocuklarının cenazesini bekleyip gözyaşı döktü. Baba Ufuk Ceylan, “Umut ağabey gitti, Umut ağabey artık yok” diye feryat etti. Baba Ceylan, “Eşim, kızım ve oğlum bir süre vakit geçirmek için evin yakınındaki parka gitti. Ben evde kaldım. Yaklaşık 15 dakika sonra kızım koşarak geldi. Umut’un sırtından kan geldiğini söyledi. Aşağıya indiğimde zaten Umut’u parktan getirmişlerdi. Kucağıma verdiklerinde bitkin haldeydi. Hemen hastaneye götürdük. Doktorlar bir saate yakın kalbini çalıştırmak için uğraştı. Daha sonra sırtında, kürek kemiğinin oradan kurşunun, oğlumun kalbine doğru girdiği ortaya çıktı. Benim ve doktorların aklına maganda kurşunu gelmedi. Ama oğlum, maganda kurbanı oldu. Bu saatten sonra, oğlum gittikten sonra sanık bulunsa ne olacak? İki gün sonra unutulacak. Ama o acıyı biz nasıl kaldıracağız, biz nasıl unutacağız?” dedi.

Haberin Devamı

Katili bulunsun
Otopsinin ardından minik çocuğun tabutu aileye teslim edildi. Bu sırada anne Gülhan Ceylan’ın feryatları yürekleri dağladı. Gülhan Ceylan, “Tek isteğim oğlumun katilinin bulunması. O kişi şimdi gülüp oynayıp geziyor” dedi. Umut’un cenazesi dün ikindide Menderes İlçesi’ne bağlı Çatal Köyü’nde toprağa verildi.

Çekirdek bulundu

Olayın ardından yaptığı çevredeki araştırmalarında mermi kovanını bulamayan polis, tabanca mermisi menzilinde yaklaşık 1 kilometrelik alanı harita üzerinde belirledi. Ardından da ekipler, bu bölgedeki sokaklarda inceleme yapmaya ve evlerdeki kişilerle tek tek görüşmeye başladı. Bu yöntemle ipucu ya da görgü tanığı bulmaya çalışan polisin, her bilgiyi de anında değerlendirdiği açıklandı. Metal arama dedektörlerini de kullanan polis, olay yerine uzak bir bölgede mermi çekirdeği buldu. Bu çekirdeğin, Umut Ceylan’ın otopsi sırasında vücudundan çıkan çekirdekle karşılaştırılacağı öğrenildi. Bu arada Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olay yeri bölgesinde oturan ve bulundurma ya da taşıma ruhsatlı tabancası bulunan kişilerin de silahlarına el koydu. Talihsiz Umut’tan çıkan mermi çekirdeğinin, ayrıca kriminal laboratuvarında inceleneceği ve bu tabancalardan çıkıp çıkmadığının tespit edileceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!