Escude vurmasa düşmezdim

Güncelleme Tarihi:

Escude vurmasa düşmezdim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2012 00:52

Galatasaray’ın yıldız golcüsü, ‘Kendini yere attı’ iddialarının aksine, “O pozisyonda Escude’nin bana hamlesi var. Penaltı kararı doğru” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÖNCEKİ gün oynanan Beşiktaş-Galatasaray derbisinin kilit ismi olan Burak Yılmaz, maçın kaderini belirleyen penaltının oluşumu ile ilgili yorumda bulundu. Karşılaşmanın 84. dakikasında Beşiktaşlı Escude’yle girdiği ikili mücadelede yerde kalan ve takımına tartışmalı bir penaltı kazandıran Burak, 90 dakika sonu o pozisyonu yakın dostları ve arkadaşlarına anlattı.

Medyaya demeç vermedi

Başta Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi olmak üzere siyah beyazlı kulübün büyük tepkisini çeken başarılı golcü, penaltı kararıyla ilgili maçın hakemi Bülent Yıldırım’a hak verdi. Galatasaray’ın yıldız futbolcusu medyaya demeç vermekten kaçınırken, yakın çevresine Türkiye’nin tartıştığı 84. dakikadaki o anı aktardı. Burak Yılmaz, ‘Kendini yere attı’ iddialarının aksine, “Escude’nin bana hamlesi var. Kendimi yere atmadım. Pozisyon penaltı” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Umut Bulut da haklı buldu

Burak, Escude ile girdiği pozisyonda darbeye maruz kaldığını belirtirken, 90 dakikanın bitiminde takım arkadaşı Umut Bulut da onu onaylayıcı açıklamalar yaptı. Beşiktaş filelerini bir kez havalandırmayı başaran Umut, “Ben pozisyona çok yakındım. Burak’ın pozisyonu yüzde yüz penaltı. Kimsenin hakkını yemek bize yakışmaz. Adaletsizliğe gerek yok. Orada Burak’a müdahale yapıldı” dedi. Umut daha önce Trabzonspor’dan da takım arkadaşı olan Burak Yılmaz’a destek verdi.

O karar mahkemede

ADANA’nın Kozan ilçesinde yaşayan Beşiktaş taraftarı 59 yaşındaki Tahsin Yüce, Beşiktaş-G.Saray derbisini yöneten hakem Bülent Yıldırım ve yardımcıları hakkında suç duyurunda bulundu. Yüce hakemlerin ‘penaltıyı kasıtlı verdikleri’ iddiasıyla savcılığa başvurdu.

Sanki havuza atladı!

Tartışılan penaltının Beşiktaş cephesinde yer alan Escude, “Yere düşerken Burak’ın kolları ve bacakları ayrı yöndeydi. Nasıl bir karar buna anlam veremedim” dedi.

BURAK Yılmaz’ın tartışmalı penaltı pozisyonunun Beşiktaş cephesindeki kahramanı olan Escude, siyah beyazlıların kaptanı İbrahim Toraman’a dert yandı. Burak’la girdiği ikili mücadelede, rakibine dokunmadığını söyleyen Fransız futbolcu, İbrahim Toraman’a, “Orta hakem ‘devam’ dedi. Sonra ne oldu da penaltı noktasını gösterdi anlayamadım. İkimiz pozisyonun içerisindeydik ve kendisine dokunmadım. Kendini yere atarken kolları ve ayakları ayrı yönlere gidiyordu. Sanki havuza atlar gibiydi. Düşerken sergilediği hareket aldatmaca” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Sadri Şener’den Burak yorumu : Söz söylemek yakışmaz

TRABZONSPOR Başkanı Sadri Şener, Beşiktaş-G.Saray derbisinde yaptırdığı penaltı ile gündem olan Burak Yılmaz hakkında yorum yapmayacağını söyledi. Eski öğrencisi hakkında konuşmasının doğru olmayacağını ifade eden Trabzonspor Başkanı “Herkes benim konuşmamı, yorum yapmamı bekliyor. Ama bize söz söylemek yakışmaz” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!