Sayın Başbakan eşiniz gay mi

Güncelleme Tarihi:

Sayın Başbakan eşiniz gay mi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2012 00:00

Danimarka Başbakanı Helle Thörning Schmidt, İngiliz asıllı eşi Stephen Kinnock’ın eşcinsel olduğuna dair iddialara yanıt verdi.

Haberin Devamı

Helle Thörning Schmidt’in eşi Stephen Kinnock’un eşcinsel olduğu iddiaları 2010 yılında vergi kaçırdığıyla ilgili açılan davada, muhabecilerinin Kinnock’un eşcinsel olduğunu söyledikleri yolundaki haberlerle gündeme gelmişti. Politiken Gazetesi’nin “Biseksüel ya da eşcinsel misiniz” sorusuna Başbakan Schmidt, “Bu soruya yanıt vermem gerekmiyor. Eşim eşcinsel değil. Ama bu tür söylentiler aile ve çocuklar için sorun yaratıyor. Daha önce söylemiş olmamıza rağmen bir kez daha söylüyorum iddialar doğru değil” cevabını verdi.

Başbakan Schmidt, “Biz 20 yıl önce bir yuva kurduk. Bakır evlenme yıldönümümüzü kutladık. İki kız çocuğumuzla birlikte çok güzel bir aile hayatı yaşıyoruz. İşlerimiz gereği eşim İsviçre’de yaşadığı için farklı bir yaşantımız olabiliyor” dedi. Başbakan Schmidt, bazı bakanlarla birlikte geçen hafta sonu Eşcinseller Festivali’ne katılmış ve kendisine yöneltilen “Hiç kadınla seviştiniz mi” sorusuna “Hayır sadece karşı cinse ilgi duyuyorum” cevabını vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!