Kenetlenme zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Kenetlenme zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2012 00:00

Terör saldırısında hayatını kaybedenler Cumhurbaşkanı Gül, Meclis Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli, 7 bakan, çok sayıda milletvekili ve binlerce Gazianteplinin katıldığı cenaze töreniyle uğurlandı. Cenaze namazlarını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Camiye sığmayan vatandaşlar ellerinde bayraklarla, “Kahrolsun PKK” diye slogan attılar.

Haberin Devamı

GAZİANTEP’teki terör saldırısında hayatını kaybeden 6 kişi daha gözyaşları, ağıtlar ve dualarla devletin zirvesinin yan yana saf tuttuğu törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Sena Büyükkonuk, Davut Azak ve Süleyman Alkan önceki gün toprağa verilmişti. Karşıyaka Polis Merkezi’nin önündeki patlamada ölen er Onur Fikret Aker, eşi Duygu Aker, kızı Melisa Aker, yeğeni Sevgi Gürperi İnanç, infaz koruma memurları Safi Canbaş ve İsmail Darler’in cenazesi, devletin zirvesini Gaziantep’te buluşturdu. Başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, önceki gün teyzesini kaybeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, kızları Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile annesini kaybeden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin olmak üzere kabineden 7 bakan, çok sayıda milletvekili ve binlerce Gaziantepli katıldı. BDP’den hiç kimsenin katılmadığı cenaze törenine Başbakan Erdoğan’ın koruma ordusuyla gelmesi dikkat çekti. Hem devletin zirvesinin camide olması hem de teröre karşı aşırı bir tepki gösterilmesine karşı cami ve çevresinde olağanüstü güvenlik önlemi alındı.

Haberin Devamı

CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

Bakan annesine de veda

Cumhurbaşkanı Gül, Asri Mezarlık’taki Bahaeddin Nakıboğlu Camisi’ne gelişinde ailelere başsağlığı diledi. Gül, sonra Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve diğer siyasilerle tek tek tokalaştı. Cami avlusunda, 6 şehidin yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in annesi Perihan Kıymık’ın da cenazesi yer aldı. Cenazeler, cami avlusuna getirildiği sırada hayatını kaybedenlerin yakınlarından bazıları fenalık geçirdi. Bazı vatandaşlar hastaneye kaldırıldı. Teröre karşı “birlik” mesajı veren devletin zirvesi 6 terör kurbanının cenaze namazında yan yana saf tuttu.

Haberin Devamı

Her cenaze için ayrı namaz

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in her cenaze için ayrı ayrı kıldırdığı namaz sırasında ağıtlar yakıldı. Görmez, “Kim suçsuz günahsız bir kişiyi öldürürse tüm insanlığı öldürmüş sayılır” dedi. Görmez, ölenleri, “Bayram günü yüreklerindeki kardeşliği ve muştuyu başka yerlere taşımak için hareket halinde olan ve bu durumda katledilen masum çocukların, masum şehitler” olarak nitelendirdi. Görmez, cemaatten şehitlerin sadece dualarla ve büyük bir vakarla uğurlanmasını istedi. Görmez, namazı kıldırırken gözyaşlarına engel olamadı.

Vatandaştan teröre lanet

Avluya sığmayan binlerce vatandaş tek yürek oldu. Gaziantepliler, “Kahrolsun PKK” sloganları attı. Bombalı saldırıda hayatını kaybeden 9 kişiden İnfaz Koruma Memuru Davut Azak (32), önceki gece memleketi Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde ailenin isteğiyle resmi tören yapılmadan toprağa verildi.

Haberin Devamı

Komşular, size şehit getirdim

11 yaşındaki Sevgi Gülperi İnanç’ın cenazesi ailesinin yaşadığı Adana’nın Yeşilyurt Mahallesi’ne getirildi. Ambulanstan inen baba Turgut İnanç, “Komşular size şehit getirdim” diye seslendi. Küçük kızın cenazesi Büyükdikili Mezarlığı’nda toprağa verildi.

CENAZEDE HAYATINI KAYBEDENLERİN YAKINLARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU / WEB TV

Bakın tabutlar ne kadar küçük

12 yaşındaki Sena Büyükkonuk’un cenazesinde gözyaşı dökerken hastanede tedavi gören annesi Perihan Kıymık’ın öldüğünü öğrenen Bakan Fatma Şahin de cenazede zorlukla ayakta durdu. Gözyaşlarına boğulan Bakan Şahin’i, Emine Erdoğan teselli etmeye çalıştı. Erdoğan ile Şahin birbirlerine sarılarak ağladı. Şahin’in çocukların tabutlarını göstererek yanındakilere, “Baksanıza ne kadar küçükler” dediği duyuldu. Bakan Şahin’in annesinin cenaze namazı da terör kurbanlarıyla birlikte kılındı. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli de Bakan Şahin’e başsağlığı diledi. Başbakan Erdoğan, Fatma Şahin’in lise öğrencisi oğlu Yuşa’yı teselli etti. Cenaze namazından sonra önce Onur Fikret Aker, eşi Duygu Aker ve kızları Almina Melisa Aker’in ardından da diğer terör kurbanlarının Türk bayraklarına sarılı cenazeleri askerler tarafından omuzlara alınarak cenaze araçlarına yüklendi. Bakan Fatma Şahin’in annesi Perihan Kıymık’ın cenazesi ile birlikte terör şehitlerinin cenazeleri caminin yanında bulunan Asri Mezarlık’ta toprağa verildi. Terör kurbanı Sevgi Gülperi İnanç’ın cenazesi ise toprağa verilmek üzere ailesinin yaşadığı Adana’ya gönderildi.

Haberin Devamı

Adli tıp koli bandıyla sararak göndermiş

GAZİANTEP’teki bombalı saldırıda yaşamını yitiren 9 kişiden 6’sı için dün devletin zirvesinin katıldığı cenaze töreni düzenlendi. Nakıpoğlu Camii’ne getirilen bayrağa sarılı 6 tabut yan yana musalla taşına konuldu. Tabutlardan bazılarına bayrak raptiye, bazılarına ise koli bandıyla tutturulduğu dikkati çekti. Bunun nedeni anlaşılamazken, mezarlıktaki görevliler “Tabutlar Adli Tıp’tan böyle geldi” dedi.                         

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!