Kuyt 1000 Alex 70 metre

Güncelleme Tarihi:

Kuyt 1000 Alex 70 metre
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2012 23:26

Kocaman, tartışılan Alex kararını, ‘faydalı koşu’ analizindeki rakamları görünce verdi.

Haberin Devamı

Kocaman’ın, Alex’siz takım imasına Brezilyalı, Avusturya’da karşılık verince ipler kopma noktasına geldi. Performans analizlerine bakıp yedek bırakma kararı veren Kocaman twitter şokuyla karşılaştı.

ALEX’in son açıklamaları, büyük yankı uyandırdı. Ve bir kez daha anlaşıldı ki, Aykut Kocaman ile kaptanı arasındaki sorun ne medyanın iteklemesiyle ne de başka bir nedenle yaşanıyor. İkili, zaman zaman bu tartışmayı alevlendirecek açıklamaları kendileri yapıyor ve olay büyüyor.
Aykut Kocaman, sezon başında kampta Alex’in olmadığı bir takım kurabileceğini söylemiş, Brezilyalı oyuncu, “İşsiz kalmam” diye karşılık vermişti. Son alarak Kocaman, kafasındaki oyun kurgusunu Spartak Moskova maçında Alex’i oynatmayarak sahaya koyarken, Alex de kıskançlık suçlamasıyla karşı yanıtını verdi. Peki ikili arasındaki bu gerginlik neden bitmek bilmiyor. Gelin olayı en başından itibaren analiz edelim…

Haberin Devamı

1- Avusturya’da soğuk rüzgarlar

Aykut Kocaman ile Alex arasında geçtiğimiz yıllarda tohumları atılan soğukluk Avusturya’da doruğa ulaştı… Aykut Kocaman, Topuk yaylasındaki kampta Alex’in futbolculukta son dönemlerine geldiğini belirtip, onsuz bir takıma hazırlıklı olunmasını söylemişti. Brezilyalı’nın buna yanıtı Avusturya kampında geldi. Alex, Aykut Kocaman ile ilgili olmayan sorulara dahi Kocaman’ı işaret ederek yanıt verdi. Örneğin genç oyuncular ile ilgili sorulan sorulara, “9. sezonuma giriyorum sadece oynayabilen Semih’i gördüm; şans verildi ve kendisini kanıtladı. Gökay vardı, şampiyon olduğumuz sezon iyi işler yapmıştı ama yine düzen oynamasına izin vermedi. Bu çocuklara fırsat verilmezse kendilerini gösteremezler. Harmanlanmış takımımızda taşların yerine oturması gerekiyor. Ben olsam durum farklı olabilirdi” diye yanıt vermesi şaşkınlıkla karşılandı. Bu üstü kapalı eleştiriler, Kocaman ve ekibini çok rahatsız etti.

Haberin Devamı

2- Her şeyi bitiren analiz

Aykut Kocaman’ın ekibi her maç sonrası tüm futbolcuların koşma mesafesini Aykut Kocaman’a rapor olarak iletiyor. Vaslui ve Galatasaray maçlarından sonra antrenörlerin Kocaman’a sundukları rapor aslında Alex’in Kocaman’ın kurmak istediği takıma çok ters olduğunun göstergesiydi. Alex bu karşılaşmalarda ortalama 70 metre faydalı koşu yaparken Kuyt’ta bu rakam 1000 metre’ye yaklaşıyordu. Fenerbahçe’nin son şampiyonluğunu yaşadığı 2010-11 sezonunda Alex’in faydalı koşu mesafesi 500 metre’ye kadar ulaşmıştı.

3- Ve Kocaman sinyali verdi

Elazığspor karşılaşması sonrası Fenerbahçe’nin orta sahada bir türlü etkili olamaması Kocaman’ın Spartak karşılaşması için kesin olarak karar vermesine neden oldu. Bu maçta sambacının kaleci Mert’in yanına kadar gelip pas istemesi Alex’in bir mesajı olarak algılandı… Alex kadroda olmayacaktı. Bunu ekibi ile de paylaştı. Alex bu durumu hissettiğinde bu duruma tepki gösterdi. Spartak Moskova karşılaşması öncesi takımla ısınmamasının yanı sıra, yumruğunu sıkarak foto muhabirlerine ne kadar kızgın olduğunu gösteren görüntüler vermesi iplerin tamamen koptuğunun göstergesiydi. Ardından gece attığı tweet ile tüm olup biteni kamuoyu öğrendi.

Haberin Devamı

4- Alex’in iki yüzü var

Alex’in bu açıklamalarının ardından konuştuğumuz Aykut Kocaman’a yakın isimler Alex’e eleştiriler yönelttiler. Alex’in bir görünen bir de görünmeyen yüzü olduğunu belirterek, “Siz sadece basın toplantılarında ve twitter’daki açıklamarından haberdarsınız. Takım içinde Alex çok daha büyük sıkıntı” ifadelerini kullandılar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!