Engelliye ayrım yok

Güncelleme Tarihi:

Engelliye ayrım yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2012 00:00

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle verdiği engelliler konulu soru önergesini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin yanıtladı.

Haberin Devamı

Türkiye nüfusunun yüzde 12,5’ini oluşturan yaklaşık 9 milyon engelli vatandaşın kamu ve özel sektördeki istihdam durumunun tam anlamıyla sağlanamadığını iddia eden Gök, “3 bin 500 engelli kadrosu için açılan memuriyet sınavına başvuran 60 bin engelli hayal kırıklığı yaşamıştır. Sorunlara çözüm üretilmeyerek engelli yurttaşlarımızın mutsuzluğu körüklenmektedir” dedi. Gök’ün, “Kamuda ve özel sektörde engelli istihdamının artırılmasının zorunluluğunu kabul eriyor musunuz?” sorusuna Bakan Şahin, şu yanıtı verdi:

Çalışmalarımız devam etmektedir

“Özürlü istihdamının desteklenmesi konusunda son dönemlerde birçoğu ilk ve öncü niteliğinde yasal düzenlemeler ve uygulamalar gerçekleştirilmiştir. ÖMSS 29 Nisan 2012 tarihinde gerçekleştirilmiş ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar neticesinde 7 bin 746 kişilik boş kadro ilan edilmiştir. Yapılan çalışmalar konuya ilişkin hassasiyeti göstermekte olup kamuda ve özel sektörde engelli istihdamının artırılmasına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.”

Haberin Devamı

Aynı haklara sahipler

CHP Ankara Milletvekili Gök’ün, “Engelli aylıklarını yükseltmeyi düşünüyor musunuz?” sorusunu ise Şahin, “Özürlü vatandaşlarımıza ücret açısından herhangi bir ayrımcılık yapılmamakta olup, özürlü çalışanlar kendileri ile aynı koşullardaki diğer çalışanlarla aynı haklara sahiptirler. Ayrıca gelir vergisi açısından özürlü çalışanlarımıza durumlarına göre değişen oranlarda sakatlık indirimi uygulanmakta olup, bu durum lehlerinde bir gelir artışı sağlamaktadır” diye yanıt verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!