Hakkari'de 4 asker şehit

Güncelleme Tarihi:

Hakkaride 4 asker şehit
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2012 14:40

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ne bağlı Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında bugün öğlen saatlerinde askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşenen 4 ayrı mayının ard arda patladı. Bölgeye sevk edilen askerler, teröristlerle sıcak temas sağladı. Çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Haberin Devamı

Yaralı askerler Hakkari Askeri Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, bölgede yaşanan patlamaların ardından  PKK’lılarla sıcak temas sağlandığı ve operasyonların sürdüğü belirtildi.

HAKKARİ'DE 2 SALDIRI DAHA

Patlama, öğle saatlerinde Şemdinli ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında meydana geldi. PKK'lılar tarafından yola döşenen patlayıcının, askeri konvoyun geçişi sırasında patlatıldı.

İlk patlamadan sonra art arda üç patlama daha meydana geldi. Patlamanın ardından ise Yüksekova yönünden 2 kobra tipi helikopteri ile Derecik bölgesinden zırhlı araçların bölgeye gittikleri gözlendi.

ÇATIŞMA ÇIKTI

Hakkari Valiliği'nden alınan bilgiye göre, Şemdinli ilçesine bağlı Bağlar köyü Zorgeçit bölgesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü mensupları arasında sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Haberin Devamı

Bölgede operasyonlar devam edirken 4 asker daha yaralandı.

Yaralı 6 asker, helikopterle Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırılırken, bölgede ise yoğun bir operasyon başlatıldı. Yüksekova yönünden kobra tipi helikopterler, Dağlıca bölgesindeki askeri birliklerden de çok sayıda zırhlı araç, çatışma bölgesine sevk edildi. Öğlen saatlerinde sağlanan sıcak temasın ardından başlayan çatışmalar ise yer yer devam ediyor.

 

TABURA  HAVAN TOPLU SALDIRI

Şemdinli'de İran sınırı yakınlarında olan Tekeli Jandarma Taburu’na bugün öğle saatlerinde saldırı düzenlendi. Havan topları ile yapıldığı belirtilen saldırıda can kaybının olmadığı belirtilirken, saldırıya askerlerin de anında karşılık verdiği belirtildi. Saldırının ardından kaçan PKK’lılar için bölgede yoğun bir operasyon başlatıldı.

İŞTE 4 ASKERİN ŞEHİT OLDUĞU BAĞLAR - ZORGEÇİT  BÖLGESİ

Hakkaride 4 asker şehit

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!