Bu gözler kapandı

Güncelleme Tarihi:

Bu gözler kapandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2012 01:14

Gaziantep’teki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 4’ü çocuk 9 kişiden biri olan 12 yaşındaki Sena Büyükkonuk’un gelinlikli cenaze töreni, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’i ağlattı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ise ağlamamak için kendini zor tuttu. Cenazeye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de katıldı.

Haberin Devamı

BOMBALI saldırıda hayatını kaybeden 9 can arkasında yürek burkan hikayeler bıraktı. Gaziantep’te ağıtlar ve gözyaşı seli arasında toprağa verilen 12 yaşındaki Sena Büyükkonuk da onlardan biriydi. Sena’nın cenazesine katılan bakanlar gözyaşlarını tutamadı. Annesi Tülay, kardeşleri Kübra ve Büşra ile koşarak son anda bindikleri otobüs, küçük Sena’ya mezar oldu. Kenan Evren İlköğretim Okulu öğrencisi Sena’nın ölüm haberini baba Sait Büyükkonuk, bayram günü çalıştığı işyerinde aldı.

Sena’nın annesi ve kardeşlerinin feryatları da Asri Mezarlık’ta yankılandı. Anne Tülay Büyükkonuk, kızının otopsisi sırasında gelinliğini göstererek ağıtlar yaktı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Sena Büyükkonuk’un Asri Mezarlıktaki cenaze törenine katıldı. Bakan Fatma Şahin, camide kadınların bulunduğu bölüme giderek, Sena’nın yakınlarını teselli etmeye çalıştı. Bakan Fatma Şahin’in omzuna başını yaslayan acılı anne Tülay Büyükkonuk “Yavrumu bombaladılar, ciğerimi yaktılar” diye ağıtlar yaktı. Sena’nın kardeşleri de “Sena mezar taşına yakışmıyor” diyerek gözyaşı döktüler. Bakan Fatma Şahin, gözyaşlarını tutamazken, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ağlamamak için kendini zor tuttu. Sena’nın tabutunun üzerine gelinlik ve Türk bayrağı örtüldü. Cenaze töreninde “Kahrolsun PKK”, “Teröre kucak açanlara lanet olsun” sloganları atıldı.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb57ebf018fbb8f8bb29c2
Süleyman da defnedildi

Patlamada ölenler arasında bulunan 3 yaşındaki Süleyman Alkan’ın da ailesiyle bayram ziyaretine giderken patlamanın ortasında kaldığı belirtildi. Minik Süleyman’ın babası İbrahim ve annesi Dilber Alkan ile bayramlaşmak için yaya olarak akrabalarına giderken patlamanın ortasında kaldı ve sırtına şarapnel isabet etti. İbrahim ve Diller Alkan çiftinin de yaralandığı, annenin durumunun ağır olduğu belirtildi. Süleyman’ın cenanezi merkeze bağlı Yığınlı Köyü’nde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Sesime doğru gelin

Bombalı saldırının ardından Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan 36 yaşındaki İnfaz Koruma Memuru Mehmet Büber de patlamadan şans eseri yaralı olarak kurtuldu. Patlama sırasında 12 kişinin olduğu cezaevi nakil aracında olduklarını anlatan Büber, “Patlamadan sonra her yer dumanla kaplandı. Bir süre sonra birisi ‘sesime doğru gelin’ diye bağırdı. Sürünerek arabadan çıktık. Her taraf savaş alanı gibiydi, yaralılar feryat ediyorlardı” dedi.
Bacağıma çiviler battı
16 yaşındaki Mehmet Yıldırım ise arkadaşlarıyla yüzme havuzuna gitmek için otobüs bekliyordu. Durağa doğru ilerlerken şiddetli patlama ile sarsıldıklarını anlatan Yıldırım, “Patlamayla birlikte yüzümüzü çevirdik. Eğer çevirmeseydim cam parçaları yüzümü parçalardı. Biz de belki ölmüş olurduk. Bacağıma çiviler battı. O halde bir müddet yürüdüm. Ancak bir süre sonra acım dayanılmaz hale geldi” dedi.

Haberin Devamı

2 saniye ile kurtuldum

Şoför Ali Caddesi’nde bombalı saldırının düzenlendiği yere yakın bir binanın 1’inci katında oturan Sait Gökdemir, patlamadan kısa bir süre önce evinin balkonunda yemek yediğini söyledi. “Evimin balkonunda yemek yedikten sonra içeri girdim. Bu sırada otobüsler geçer geçmez, patlama meydana geldi. 2 saniye ile ölümden kurtuldum” diyen Gökdemir, patlamanın çok şiddetli olduğunu vurguladı. Patlamanın şiddetiyle “alevin binaların boyuna çıktığını” ifade eden Gökdemir, evlerinde kimsenin yaralanmadığını ancak binada maddi hasar olduğunu kaydetti.

İzinde ailesiyle şehit oldu

ŞIRNAK’tan bayram izni için Gaziantep’e gelen 21 yaşındaki er Onur Fikret Aker, eşi Duygu, 1 yaşındaki kızı Almina Melisa ve 11 yaşındaki yeğeni Sevgi Gülperi İnanç’la akraba ziyaretine gidiyordu. Otomobil Karşıyaka Polis Merkezi karşısında bulunan durağa geldiğinde ortalık cehenneme döndü. Bomba yüklü otomobilin patlamasıyla Er Onur Fikret ve Duygu Aker çiftiyle minik kızları Almina Melisa ve Sevgi Gülperi İnanç öldü. Aker’in annesi Nursel Aker, cenaze evinde fenalık geçirdi. Gaziantep’e gelen Sevgi Gülperi İnanç’ın babası Turgay İnanç, “Kızımın öldüğü gün oğlum Fırat, İzmir Foça’da askeri görevini tamamlayıp geldi ve bize ‘Beni kız kardeşimin cenazesine mi getirdiniz?’ dedi. Diğer oğlum Murat, Hakkari Şemdinli’de PKK’lılarla mücadele etti, Aktütün’e 3 Ekim 2008’de yapılan PKK saldırısında sağ kurtulanlardan biriydi. Devlet nerede. Bu çocuklardan ne istediniz?” dedi.

Kan akını

Haberin Devamı

SALDIRININ ardından vatandaşlar Gaziantep Kan Merkezi’ne akın etti. Türk Kızılayı uzman ekipleri, kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlardan kan almaya devam ederken Gaziantep’te bulunan hastanelere 100’er ünite kan sevkiyatı yaparak müdahale edildi. Türk Kızılayı tüm bölge kan merkezlerinin kan bağışına gelen vatandaşlar için tüm kapasitesiyle hazır olduğunu belirtti. Ayrıca Malatya Kan Merkezi’nden de bölgeye hızla kan sevkiyatı yapıldı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!