Acil servislerde bayram şikayetleri

Güncelleme Tarihi:

Acil servislerde bayram şikayetleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2012 00:00

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Ahmet Demircan, “Bayramda çok fazla tatlı tüketip, yemekleri karıştıranlar, hazımsızlık, mide ve bağırsak problemleri, şeker koması ve safra kesesi şikayetleriyle acile geliyorlar” dedi.

Haberin Devamı

BAYRAM dönemlerinde acil servislere yapılan başvuru nedenlerinin ilk sıralarında, trafik kazaları ve besin tüketimine bağlı rahatsızlıklar yer alıyor. Gazi Üniversitesi (GÜ) Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Demircan, hastalıkların tanı ve tedavisinde ilk müdahalenin çok önemli olduğunu belirterek, herhangi bir rahatsızlığı olanların, önce acil servislere başvurmaları gerektiğini anlattı.
Trafik kazaları ilk sırada

Bayram günlerinde acil servislere olan başvuruların daha da arttığına dikkati çeken Demircan, bu dönemde en fazla trafik kazalarında yaralanma vakalarının geldiğini ifade etti. Demircan, “Bayram diye yediklerine dikkat etmeyen, çok fazla tatlı tüketip, yemekleri karıştıran, hastalık nedeniyle diyeti olan ancak bozan kişiler, hazımsızlık, mide ve bağırsak problemleri, şeker koması ve safra kesesi şikayetleriyle çok fazla acile geliyorlar” dedi.
Yaşlılar acile terk ediliyor

Haberin Devamı

Demircan, uzun zamandır yakınlarını ziyaret etmeyenlerin, yaşlı anne ve babalarını bakımsız ve hasta görünce telaşa kapılarak acil servislerin kapısını çaldığını dile getirdi. Demircan, bayram tatilinde şehir dışına gideceklerin, birlikte götüremeyecekleri yaşlıları acil servislere bırakmalarının da iş yükünü artırdığına dikkati çekti.
Mutfak kazaları artıyor

Bayramda, evlerin kalabalıklaşması nedeniyle ev kazalarının özellikle mutfak kazalarının arttığını dile getiren Demircan, çocukların, uzun yaz günlerindeki bayramlarda daha çok koşuşturduğu ve daha fazla düştüğü için yaralanabildiğini söyledi. Acil servislerdeki iş yükünün çok ağır olduğunu, ciddi vakalara ilk müdahalenin buralarda yapıldığını vurgulayan Demircan, kimi hastaların ise gündüz hastaneye gelmeyip gece acil servislere gittiğini belirtti. Demircan, bayramı evinden ailesinden uzakta, hastanede nöbet tutarak geçiren sağlık personeline karşı anlayışlı ve saygılı davranılması gerektiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!