Arınç'tan BDP'ye sert tepki

Güncelleme Tarihi:

Arınçtan BDPye sert tepki
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2012 21:40

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, BDP'li milletvekillerinin Şırnak'ın Derecik bölgesinde teröristler ile buluşmasına ilişkin olarak, “Ülkemizde terör ve teröristler bayram da yapmadılar, ramazan da demediler, utanmadan, Allah'tan korkmadan, milletvekilleriyle bile kucaklaştılar. Kardeşlerim, bu acılı olay utanç vericidir, hicap duyacağımız bir iştir” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nın Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı.
Burada konuşan Arınç, terör örgütü PKK'nın yıllardan beri kanlı eylemler içinde olduğunu belirterek, masum insanların vefat haberleriyle içinin yandığını söyledi.
Bölgede partisinin kadın kollarının, gençlik teşkilatı başkanlarının büyük sıkıntılara ve tehditlere rağmen siyaset yapmaya devam ettiğini ifade eden Arınç, şunları kaydetti:

“Memleketimizde masum insanların her gün vefat ettiklerinin haberini alıyoruz. Bazen bir kadın, bir bombayla havaya uçuyor. Bir bayram alışverişinde Bingöl'de evlatlarını korumak için bombayı patlatacağı zaman canlı bombanın üzerine atlayan Hatice Belgin'ler 4-5 tane de kardeşimiz hayatını kaybediyor. Siirt'te yemek yemek için 4 kız kardeşini bir araya getirenler, 200'den fazla mermiyle kahpece şehit ediliyor. Eşinin gözü önünde polisler, astsubaylar bazen de sivil halk öldürülüyor. Elbette bunlar üzüntü verici olaylardır. Bunun karşısında hissiz kalamayız. Dün Şırnak Milletvekilimiz Mehmet Emin Dündar'ın kardeşi, Ramazan Dündar PKK sloganı atan iki tane hain tarafından şehit edildi. Bugün cenazesi kaldırıldı. O bölgede siyaset yapanlar da AK Partililer de çok büyük zorluklar çekiyorlar. Öldürülenler, evleri bombalananlar oluyor. Siyaset yapmamak için tehdit ediliyorlar. Kadın kollarımız, gençlik kollarımız, il ve ilçe başkanlarımız büyük sıkıntılar içindeler.”

Van depreminden sonra bölgeye gönüllü giden ve Edremit konteyner kentinin güvenliğini sağlayan 30 yaşındaki Bitlisli polis memuru Abdurrahman Doğan'ın, PKK tarafından şehit edildiğini hatırlatan Arınç, şöyle devam etti:

“Konteyner kentte depremzede kardeşlerimizi korumak için, nöbet tutmak için kendi rızasıyla gelen bir polis memurunu kulübesinin önünde şehit ettiler. Polis kardeşimiz Bitlis'in şimdi Güroymak diye bilinen ama 'Norşin' diye meşhur olan bir ilçemizdendi. Yani bir Kürt kardeşimiz. Bunların hepsini elbette büyük bir üzüntü ile karşılıyoruz. Hepsinde muzdaribiz, göz yaşı döküyoruz.”

CHP'Lİ AYGÜN'ÜN PKK TARAFINDAN KAÇIRILMASI

Arınç, terör örgütü PKK'nın, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ü kaçırması olayına da değinerek, şunları söyledi:

“Birkaç gün evvel Tunceli milletvekilini 2-3 tane teröristin kaçırdığı söylendi. Üzüntümüzü ifade ettik, iki gün sonra serbest bırakıldı. Sevinicimizi ifade ettik ama sonrasında yaşananlar, konuşulanlar... Bu örgüt bunu niye kaçırmıştı? Propaganda yapmak için. Sen ne yapıyorsun? Onların propagandasını yapmak zorunda mısın? Sen bunu yapmak zorunda mısın, yani onlardan, 'gençlerimiz, arkadaşlarımız' diye bahsederken, bahsettiklerin kimdir, ne yapmıştır? Kimin ortağıdır? Neyin ortağıdır, bunları hiç düşünmüyor musun? 'Beni birkaç günlüğüne misafir ettiler' diyor. Ne güzel bir misafirlik bu. Buna en güzel cevabı Sabah gazetesinde bir karikatürist verdi. Salih Memecan güzel bir karikatür yapmış. Karikatürde 'Seni birkaç günlüğüne misafir edeceğiz, örgütün kararı ve bana iyi davrandılar' diyor. Karikatürde, 3 PKK'lı ellerinde silahla CHP genel merkezini ziyaret ediyor. Kapıyı Kılıçdaroğlu açıyor. Karşısında 3 tane poşuyu bağlamış eli silahlı teröristi görünce şaşırıyor, 'korkmayın iade-i ziyarete geldim. Bu sefer misafir biziz' diyorlar.”

“YOL KESİLME DEĞİL BİR BULUŞMA NOKTASI”

Bütün bu olayların arka arkaya geldiğini ifade eden Arınç, “Acılarımıza, yaralarımıza kezzap döken başka bir olay daha oldu. BDP'li milletvekillerinin PKK'lı teröristler ile buluşması yol kesmeden ziyade adeta bir bayramlaşmayı andırıyor. Bu yaşananlar bombalama olayından daha da kötü” dedi.
Arınç, bu olayın 75 milyon insanın acısıyla alay etmek olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
“Ülkemizde terör ve teröristler bayram da yapmadılar, ramazan da demediler, utanmadan, Allah'tan korkmadan milletvekilleriyle bile kucaklaştılar. Kardeşlerim, bu acılı olay utanç vericidir, hicap duyacağımız bir iştir. BDP milletvekilleri 6-7 kişi, Şemdinli tarafına gidiyorlar ve güya yolları kesiliyor. Yol kesilme değil bir buluşma noktası. Herkes çok mutlu. Silah taşıyan teröristlerle milletvekilleri kucaklaşıyorlar. Adeta bayramlaşma yapıyorlar. Hepsinin yüzleri gülüyor, hepsi çok mutlu. Hepsi daha dün şehit edilmemiş gibi polis, 8 asker, daha dün, evvelsi gün, 3 ay önce karakollarımız 24, 12 askerimiz bombalanmammış gibi, bunu yapan insanlarla milletvekili seçilip parlamentoya girdiğinde anayasa üzerine ant içen insanlar kucaklaşıyor. Bu bombalama olayından daha kötüdür. Polisin şehit edilmesinden daha çirkin, iğrençtir ve milletimizin duygularıyla alay etmektir. Şehitlerin kanlarıyla alay etmektir. Vatanımız milletimizin bütünlüğünü hiçe saymaktır, hayatını ortaya koyan, silaha karşı göğsünü siper eden insanlarımızın acılı aileleriyle ve 75 milyon insanımızın acısıyla alay etmektir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!