Bayram ateşi

Güncelleme Tarihi:

Bayram ateşi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2012 00:00

Geçen yıl Ramazan Bayramı’nda 172 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Aynı acı tablonun bu yıl da yaşanmaması adına yapılan uyarılara rağmen, arife gününden başladı kaza haberleri... Bolu’da patlayan bu araçta neyse ki kimse ölmedi.

İSTANBUL’da oturan Nedim Kanat bayramı memleketi Bolu Mengen’de geçirmek için ailesi ile birlikte yola çıktı. Nedim Kanat, dün saat 11.00 sıralarında, TEM’in Yeniçağa gişelerine 15 kilometre uzaklıkta, otomobildeki kokuyu hissederek arıza şeridine park etti. Nedim Kanat ve ailesi otomobilden inerken, eşyalarını alarak uzaklaştı. Otomobil kısa süre sonra alev topuna döndü. İtfaiye ekibi yanan aracı söndürmeye çalışırken zaman zaman patlamalar oldu. Söndürme çalışmasının ardından yol yaklaşık 1 saat sonra ulaşıma açıldı. Aracın elektrik kontağı sonucu yandığı tahmin edilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Dikkat! Havada radar var!

Haberin Devamı

EMNİYET Genel Müdürlüğü, dün, bayram boyunca sürecek helikopterle havadan trafik denetimlerine başladı. Ankara’yı çevre illere bağlayan Eskişehir, Konya ve İstanbul yollarındaki trafiği gözleyen helikopterdeki polisler, kurallara uymayan sürücüleri ve kazaları güzergahtaki ekiplere bildiriyor. Havadan denetim için 6 pilot, 3 görevli çalışıyor.

İDO’NUN Gebze-Eskihisar feribot iskelesindeki araç kuyruğu, feribot sayısının 8’den 16’ya çıkarılmasına rağmen 1 kilometreyi aştı. 2 iskele arasında 24 saatte 6 bin araç taşınırken, önceki gün 9 bini aştı, öğle saatlerinde 7 bini buldu. Çanakkale’nin Eceabat iskelesindeki yoğunluk nedeniyle oluşan araç kuyruğu 10 kilometreyi geçti. Trafik, D-100 ve TEM otoyolunda zaman zaman durma noktasına geldi.

İstanbul Bolu 10 saat

TEM yolunun Bolu Gerede ve Yeniçağa gişelerinde de trafik kilitlendi. TEM’i gişelere bağlayan yolun 2 şeritli olması nedeniyle 15 kilometreyi bulan araç kuyrukları oluştu. Polis araçların kontrollü olarak geçişine izin verdi. Sürücüler İstanbul’da köprüye, Bolu’da gişelere takıldıklarını, 10 saatte ancak Bolu’da olabildiklerini söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!