Kasparov kızlar için polis ısırdı

Güncelleme Tarihi:

Kasparov kızlar için polis ısırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2012 00:00

Moskova’da kilise basarak Putin karşıtı şarkılar söyleyen Pussy Riot grubunun üç üyesinin ikişer yıl hapis cezası almasına satranç şampiyonu Kasparov da isyan etti. Eyleme katılan Kasparov’un gözaltına alınırken bir polisi ısırdığı iddia ediliyor.

Haberin Devamı

RUSYA’da Pussy Riot’a destek eylemleri yüzünden ünlü satranç şampiyonu muhalif Gari Kasparov’un da başı dertte. Pussy Riot üyelerinin davasının görüldüğü Hamovniçeski mahkeme binası önünde gözaltına alınan Kasparov, bu esnada bir polisi ısırmakla suçlanıyor.

‘Köpekler yapmıştır’

Moskova polisi Kasparov hakkında “direniş ve polise zarar verme suçundan” dava açmaya hazırlanıyor.  Kasparov’un gerçekten polisin kolunu ısırdığı kanıtlanırsa 5 yıla varan hapis cezasına çarptırılabilecek. Kasparov ise “O polisi insanların üzerine sürdükleri azgın köpekler ısırmış olabilir. Genetik testle kim ısırmış tespit edelim” dedi.

Türkler bana bir bardak su verdi

RUSYA, polisin önceki akşam başkent Moskova’daki Türk büyükelçiliğinin duvarından içeri atlayan bir göstericiyi yakalamak için elçilik sınırlarına girmesinin ardından özür diledi.

Haberin Devamı

Rusya özür diledi
Moskova’daki Türk Büyükelçiliği’nden üst düzey bir yetkili, “Bu münferit bir olaydır. Ancak uluslararası hukuka tamamen aykırıdır. Rus yetkililer bizden özür diledi. Ancak olaydan duyduğumuz rahatsızlığı, Rusya Dışişleri Bakanlığı’na çok yakın bir zamanda nota vererek bildireceğiz” dedi. Diplomatik yetkili, söz konusu olayın Türkiye’nin egemenliğine yapılmış bir saldırı olarak değerlendirilemeyeceğini ekledi.
Öte yandan yarın görülecek davada Türk Büyükelçiliği’ne giren eylemci Tatyana Romanova’ya 15 gün hapis cezası verilmesi bekleniyor. Tatyana, karakoldan yolladığı tweet’inde “Türk Büyükelçiliği görevlileri bana bir bardak su verdiler. Çok iyi davrandılar. Teşekkür ediyorum” dedi. m AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!