Ölüm yolu tarih oldu

Güncelleme Tarihi:

Ölüm yolu tarih oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2012 00:00

Ankara Hürriyet’in defalarca sayfalarına taşıdığı Etimesgut Zırhlı Birlikler önündeki “ölüm yolu” tarih oldu.

Haberin Devamı

BAŞKENT’te son altı yıl içinde binlerce trafik kazanın meydana geldiği ve çok sayıda kişinin ise hayatını kaybettiği Etimesgut Zırhlı Birlikler önündeki “ölüm yolu” diye bilinen yol tarih oldu.
Büyükşehir Belediyesi’nin kent trafiğini rahatlatmak ve ölümlü kazaları engellemek adına yaptığı çalışma sona erdi. Zırhlı Birlikler önündeki yol üzerine yapılan köprülü kavşak ile buna bağlantılı olarak Şaşmaz-Eskişehir Yolu’nu birleştiren viyadük üzerindeki bulvar, yapımı tamamlanarak trafiğe açıldı.

Trafik yükünü rahatlatacak
 
Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşağının iki açıklıklı dörder gidiş-geliş toplam sekiz şerit ve yaklaşık 44 metre uzunluğunda olduğunu kaydeden Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, köprülü kavşağın hizmete girmesiyle, Ümitköy- Şaşmaz, Ümitköy- Etimesgut, Sincan- Şaşmaz ile Etimesgut- Sincan bağlantısının sağlanacağını ve trafik yükünün önemli ölçüde rahatlayacağını belirtti.

Haberin Devamı

Kesintisiz ulaşım sağlıyor

FEN İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, yapımı tamamlanan 9 açıklıklı yaklaşık 336 metre uzunluğundaki Şaşmaz Viyadüğü üzerindeki bulvarın da hizmete açıldığını belirterek, “Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşağı’nın altından geçen yol, Şaşmaz Vüyadüğü’nün üzerindeki bulvara ulaşarak Eskişehir Yolu’nu İstanbul Yolu’na bağlıyor. Şaşmaz ile Eskişehir yolu’nu birbirine bağlayan bulvar, geçtiği güzergah üzerindeki demiryolu ve Ankara Çayı’nı viyadüklerle üzerinden aşarak kesintisiz bir ulaşım sağlıyor” dedi.

Ankara Hürriyet’e teşekkür

ETİMESGUT Zırhlı Birlikler önündeki “ölüm yolu”nu verdiği önergelerle gündeme taşıyan MHP Grup Başkan Vekili Hamit Yavuz, “Ölüm yolu diye tabir edilen yolun sorun olmaktan çıkarılarak yeniden trafiğe açılması bölge halkını son derece memnun etti. Tabi bu konuyu sürekli olarak gündemde tutan Hürriyet Gazetisi Ankara ekine ve çalışmaları yerine getiren Büyükşehir Belediyesi’ne MHP Grubu adına teşekkür ediyorum” dedi.


Ölüm yolu tarih oldu
Etimesgut Zırhlı Birlikler yolunda son olarak geçtiğimiz ay kaza meydana geldi. Yalçın Çakın’ın kullandığı otomobil karşı şeride geçerek, Sinan Yapar yönetimindeki araçla kafa kafaya çarpıştı. Üç kişinin yaralandığı kazada bir kişi ise araç içinde sıkıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!