Kadın gardiyanlar artık etek giyemeyecek

Güncelleme Tarihi:

Kadın gardiyanlar artık etek giyemeyecek
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 17, 2012 12:38

Adalet Bakanlığı, ceza infaz memurlarının kıyafetlerinde değişiklik yaptı. Buna göre artık gardiyanlar gömlek ve kazak giymeyecek, kravat takmayacak; palaska takacak. Ayakkabının yerini yazlık ve kışlık botlar alacak. Kadın gardiyanlar ise etek giyemeyecek artık kep takacak.

Haberin Devamı

Adalet Bakanlığı, ceza infaz kurumlarında görev yapan infaz ve koruma memurlarının kıyafetlerini deÄŸiÅŸtirdi.  Buna göre kadın gardiyanlar tören kıyafeti haricinde görev kıyafeti olarak etek giyemeyecek.  Ancak erkekler gibi artık kep takacak. Â

Erkek ve kadın gardiyanlara yazlık ve kışlık pantolonlar ile tişörtler verilecek. Pantolonlar yine lacivert olacak ancak açık mavi gömleklerin yerini turkuaz rengi tişörtler alacak. Dolayısıyla gardiyanlar artık kravat takmayacak.

Ayakkabıların yerini ise yaz ve kış botlar alacak. Görevlilere yazlık ve kışlık olmak üzere siyah bot verilecek. Çoraplar pantolon rengine uygun olarak lacivert olacak.

Bel kemerinin yerini ise 'palaska' alacak. Palaskalar, birinci sınıf siyah renkli tekstil malzemeden yapılacak ve ayarlanabilir özellikte olacak. İki köprüsü ile bir adet kelepçe kılıfı bulunan aparattan oluşacak. Geçmeli plastik toka üzerinde hilal ve yıldız bulunacak.

/images/100/0x0/55eb56f5f018fbb8f8baeeba

Haberin Devamı

YÃœN MONTLAR KALKTI

Yün montların yerini üç iplik pamuklu montlar alacak. Yine yün pantolonlar yerine en az yüzde 70 pamuk karışımlı pantolonlar verilecek. Gardiyanlar kazak giyemeyecek.  Eldiven verilmeyecek. Kravat takmayacak.

TESBÄ°H YASAÄžI

Yönetmelikte dikkat çeken bir başka değişiklik ise gardiyanlara kolye, küpe, bilezik gibi aksesuar yasağına tespih de eklendi. Gardiyanların tespih kullanması yasaklandı.

Ceza infaz koruma memurları mevcuk kıyafetlerini yıl sonuna kadar kullanabilecek. Ancak 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren tüm kıyafetler yeni yönetmeliğe göre giyilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!