Hak sahibi olmayanlar için ucuz konut inşa ediliyor

Güncelleme Tarihi:

Hak sahibi olmayanlar için ucuz konut inşa ediliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2012 00:00

Büyükşehir Belediyesi’yle TOKİ arasında imzalanan protokol çerçevesinde tapusu ve tapu tahsis belgesi olmayanlar için Mamak’ta inşa edilen konutların yüzde 95’i tamamlandı.

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) arasında imzalanan protokol çerçevesinde, tapusu ve tapu tahsis belgesi olmayan vatandaşların mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla Mamak Kusunlar Bölgesi’nde bin 374 adet konut inşa ediliyor.
Konutların yapımına 2010 yılında başlandığını ifade eden yetkililer, yüzde 95 seviyelerine gelen inşaatların birkaç ay içerisinde tamamlanarak, Büyükşehir Belediyesi tarafından teslim alınacağını söyledi. Yetkililer, süren çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

Enkaz bedeli peşinat olacak
 
“Bu konutlardan almak isteyen vatandaşların gecekondularının enkaz bedelleri alacakları yeni evin peşinatına sayılacak. Proje alanı içinde kalan belgesiz gecekondu sahiplerinden henüz konut sözleşmesi imzalamamış olanlar vardır. Bu vatandaşların sözleşme imzalamamaları halinde Eylül ayından itibaren gecekonduların yıkımına başlanacaktır. Bu nedenle vatandaşlarımızın en kısa sürede Belediye ile konut sözleşmesi imzalanması gerekmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!