Başkan'dan başarısızlık itirafı

Güncelleme Tarihi:

Başkandan başarısızlık itirafı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2012 13:09

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Londra Olimpiyatları'nın federasyonları adına iyi geçmediğini belirterek, “Judo olarak olimpiyatlarda hem katılım, hem de madalya açısından başarısız olduk” dedi.

Fatih Uysal, Londra'ya en az 4-5 sporcuyla katılmayı hedeflediklerini, ancak bunu gerçekleştiremediklerini söyledi.

Avrupa şampiyonasında 3 sporcuyla mücadele ettiklerini hatırlatan Uysal, “Bu sayıyı artırmamız gerekirken, aşağı çektik. Maalesef, olimpiyatlarda 2 sporcuyla yer alabildik. Tabi ki bu sayı yeterli değil. Maksimum sporcuyla olimpiyatlara gitmek isterdik” diye konuştu.

Londra'dan da büyük bir hayal kırıklığı ile döndüğünü ifade eden Uysal, şöyle konuştu:
“Özellikle Gülşah Kocatürk'ten madalya bekliyordum. Gülşah, Avrupa ve dünya şampiyonalarında iyi maçlar çıkarmış sporcumuzdu. Düşündüğüm performansı Londra'da gösteremedi. Sezer Huysuz ise iki defa dünya 5'inciliği maçına çıkmış bir sporcu. Sezer, olimpiyatlarda iyi performans çıkarmasına rağmen 5 dakikalık müsabaka boyunca bir hata yaptı ve elemeleri geçemedi. Rakibi hata yapmadı ve kazandı. Judo olarak biz olimpiyatlarda hem katılım hem de madalya olarak başarısız olduk.”

“Hatalarımızı gözden geçireceğiz”

'Sporcularımız psikolojik baskı altında oldukları için başarısız oldu” gibi söylemlere katılmadığını belirten Uysal, diğer ülke sporcularında aynı psikolojik baskı altında mücadele ettiklerine dikkati çekti.

Uysal, federasyonların mazeret aramadan kendilerini hesaba çekmeleri gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Biz kendi federasyonumuz olarak yapılan hataları ve eksiklikleri gözden geçireceğiz. 2020 Olimpiyatları'nı hedef alan plan hazırlıyoruz. Sporcular nasıl çalışacak, milli takım kampları nerede yapılacak, nasıl beslenecekler... Tüm bunlar, işin uzmanları tarafından belirlenecek ve antrenörlerin inisiyatifine bırakılmayacak. İlk defa minikler kategorisinde milli takım kampı yapıldı. Yaptığımız çalışmaların meyvesini 2016 ve 2020 Olimpiyatları'nda almayı umuyoruz.”

“İstifa etmem için herhangi bir baskı yok”

Bakanlıktan kendisine yönelik bir baskı olmadığını dile getiren Uysal, sözlerini şöyle tamamladı:
“Devlet bize iyi imkan verdi. Bu imkanın karşılığında bizim oraya en az 4-5 sporcuyla katılıp bir veya birden fazla madalya almamız gerekirdi. Madalya alamadan döndüğümüz için ne bakanlıktan ne de genel müdürlükten istifa etmem için herhangi bir baskı yok. Bir araya gelir oturur, konuşuruz. İşin doğrusu, yanlışı ortaya çıkar. Burada eğer bizlerin hatası varsa, bizler bu işi bu duruma getirmişsek, tabi ki biz de cezasını çekeriz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!