Cep telefonlarında casus şoku

Güncelleme Tarihi:

Cep telefonlarında casus şoku
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2012 12:35

İzmir merkezli 3 ilde, internet üzerinden cep telefonu dinleme programı sattığı iddia edilen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, site sahibinin de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları Şubesi ekipleri, 30 Aralık'ta bir kadının sevgilisi tarafından telefonunun dinlendiğinden şüphelendiğini belirtip şikayetçi olması üzerine, soruşturma başlattı.

Şikayetçinin telefonuna “Sanal Casus” adlı internet sitesinden satın alınan bir casus programın yüklendiğini belirleyen ekipler, söz konusu siteyi takibe aldı.
Yılbaşından bu yana 21 ilden 52 kişinin, casus program satın alıp 55 kişiyi dinlettiğini tespit eden ekipler, aynı süreçte site sahibi ile birlikte hareket eden B.K. (26), F.K. (28), B.K. (21) ve M.D'nin (16), “nosleep” ve “uslanmaz” gibi takma isimlerini kullanıp, yerli ve yabancı bine yakın internet sitesini hacklediğini belirledi.

Bunun üzerine ekipler, İzmir, İstanbul ve Bursa'da eş zamanlı düzenledikleri operasyonda, internet sitesi sahibi O.G. (36) ile B.K, F.K, B.K, M.D. ve S.K'yi (22) gözaltına aldı.

Hacklenen internet siteleri arasında Beren Saat'in hayran sayfası ile AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, CHP İzmir İl Teşkilatı, MHP Yenişehir İlçe Teşkilatı, AK Parti Kurtalan ve Keçiören ilçe teşkilatları, Atılım Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Kırıkkale Valiliği, Elmalı Müftülüğü, Kocaeli Gençlik Spor İl Müdürlüğü, İzmir Ticaret Borsası'nın internet sitelerinin yer aldığı öğrenildi.

“Casus programla ortam dinlemesi de yapılıyor”

Yetkililer, suç örgütünün, telefonlara yüklenen ve tespit edilemeyeceği ileri sürülen casus programlarla, telefon konuşmalarının yanı sıra ortam seslerini dinleme, arama bildirimi, mesaj içerikleri, yer tespiti ve rehberdeki kişilerin öğrenilebileceğini belirtti.

Casus programın 5 dakika içinde kurulabildiğini kaydeden yetkililer, suç örgütünün, istenmesi durumunda program yüklü halde telefonu gönderdiğini, alıcının da dinleme yapmak için telefonu hediye ettiğini bildirdi.

İnternet sitesi sahibinin, 2009 yılında ulusal bir kanalda Seda Sayan'ın programına çıktığını, ayrıca bazı internet sitesi ve gazetelerde konuyla ilgili açıklama yaptığını ifade eden yetkililer, örgütün, yılbaşından bu yana program satışıyla, 500 bin liraya yakın gelir elde ettiği tahmininde bulunduklarını bildirdiler.
“Bilişim sistemine izinsiz girme, haberleşme gizliliğini ihlal, kişiler arasında konuşmanın rızaları olmadan bir aletle dinlenmesi” suçlamalarıyla gözaltına alınan zanlıların sorgusu sürüyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!